Familien Reese, Rød rute, Gardasøen.

Indlæg indsendt af: Familien Reese

Rød rute fra d. 13.7 – 18.7, 2012.

Vi har været af sted med vores voksne børn på en fantastisk cykeltur ved Gardasøen og i Valpolicella godt hjulpet af Joachims velbeskrevne rutenetværk.

Det var en rute der bød på gode cykeloplevelser, blandet med kultur, natur og fine overnatninger både på hoteller i byer og agri turismo ude på landet. Vores værelser var fine og morgenmaden alle steder til at blive ordentlig mæt af, så den daglige skattejagt på vej mod nye destinationer, kunne startes med fyldte depoter.

Første dag cyklede vi rundt i området syd  og vestfor Peschiera. Vi så bla.a. Osariet (museum for 10.000 dræbte soldater i uafhængigskrigen), var oppe i et 73 m højt tårn med udsigt over Gardasøen, det tilhørende museum viste en udstilling fra uafhængigshedskrigen, på toppen af en stejl bakke lå en borg, der bl.a. indeholdt et museum for stifteren af Røde Kors. Om aftenen spiste vi en vidunderlig middag hos naboen.

Anden dag cyklede vi fra Peschiera til Garda. Undervejs var vi igennem Lazise med en flot borgmur. Byen er i øvrigt rigtig gammel, den ældste kommune i Italien. Desuden var vi forbi et kloster og borgruinen La Rocca, hvis sidste stigning vi forgæves forsøgte at cykle opad.

Tredje dag bød på en udfordrende mountainbiketur fra Garda til Malcesine. På vejen kom vi bl.a. forbi Gardasøens mindste restaurant. Halvvejs på turen delte familien sig, så nogle slappede af på en restaurant i Castelletto, mens andre knoklede videre, inden vi igen mødtes og kørte sammen til Malcesine. Her fik vi turens bedste pizzaer anbefalet af hotelmutter.

Fjerde dag startede med en blæsende sejltur  til Torbole over Limone, der er kendt for sine citroner. Vi cyklede ad cykelstier, så vandfald i grotte foruden klatring, oplevede dinosaurspor i en stenørken der stammer fra Alpernes største stenskred, beundrede Brentagruppens stejleste klatrevæg som Joachim praler med at have været opad inden vi på turens yderste punkt spiste en dejlig frokost  på en cafë ved en borg med en vidunderlig udsigt over en mindre sø. På tilbagevejen var kørte vi over en gammel flot romersk bro. Cykelstien i starten og slutningen var flankeret af en hel allé af nerier. Tilbage i Malcesine nød vi aftensmaden på en restaurant helt nede ved søkanten. Der smagte vi Spritz Aperol, som vi blev næsten afhængige af.

Femtedagen startede tidligt med banen op til Monte Baldo. På toppen var der koldt, så vi kørte hurtigt nedad for snart efter at ase op til et refugie. Derefter gik det nedover koklatter og græstotter til vi kom til et skisportssted.   Vi befandt os pludselig i Sydtirol, hvilket kunne ses på bygninger og blomsterpragt. Vi fortsatte nedad. Ruten var lagt så vi krydsede floden Aldige adskillige gange. Dette gav en god variation ned i gennem dalen.  Lige inden Brentino blev vi sendt på endnu en af de mange små stikruter. Denne gang for at nyde udsigten til en valfartskirke oppe på en klippe. Vi undlod dog at gå de 3000 skridt for at få syndsforladelse. Vi havde ved frokosten en længere samtale med en vinbonde på dels tysk og dels ”italiensk” om vinfremstilling. Vores overnatning var igen et agriturismo midt ude i vinmarkerne. Et lille minus var at togbanen lå lige ved siden af os, og der kører virkelig mange godstog om natten på denne strækning.

På sjette dagen kørte vi hen for foden af Peri – Fosse bakken og aftalte, at vi kørte op i vores eget tempo. Det var en god ide, for det tog fra 50 min til 72 min. Denne udfordring kan anbefales , fordi de næste mange kilometer til Fumane går mest nedad. Iøvrigt kan man i løbet af denne rute køre forbi en naturbro og en dal med vandfald, hvilket vi undlod, da vi havde set begge dele før.  I Fumane kørte vi væk fra Joachims rute og kørte selv tilbage til Peschiera, hvor vi havde vores bil holdende på det første overnatningssted. Vi fik lov til at bade af hotelmutter og sagde farvel til Joachim. Vi fravalgte at tage til Verona, fordi vi havde en aftale hjemme, der ikke kunne afmeldes, og fordi vi havde været i Verona før.

Vi kan klart anbefale Bike Italien til alle, der kan lide at cykle og er vilde med Italien. Tak til Joachim for at have fundet på dette koncept!