MTB Off-limits, Gardasøen

00.00.00
00.00.00

kr.
(med fly)

København
Billund

Maks. antal
deltagere:

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
Condividi su whatsapp
Condividi su pinterest
made-in.italy-1440w

Turbeskrivelse

Bike Italien kan i xxxx tilbyde en feeed MTB-uge ved Gardasøen med masser af single-tracks og vild natur! Beskrivelsen nedenfor er en standard ruteplan/pakke for teknisk dygtige motionister i god fysisk form. Programmet har mange variable, som kan tilpasses til den enkelte klub’s/gruppe af venner’s ønsker! Hvis du ønsker et detaljeret program eller info om ruter og teknisk niveau, så er du/I velkomne til at skrive til joachimjerichow@hotmail.com. 

Området omkring Gardasøen regnes af mange som Europas absolutte mountainbike centrum ikke mindst takket være en pragtfuld og dramatisk natur, adskillige nationalparker samt en spændende historisk fortid, der har efterladt et væld af middelalderborge, militærveje og forter fra det forrige århundrede. Desuden er det i bjergene omkring Gardasøen, at Danmarks to bedste mountainbike-ryttere nogensinde: Michael Rasmussen og Jakob Fuglsang samt den dobbelte OL-guldvinder, Paola Pezzo, har skabt fundamentet for deres succes!

Et mountainbike-arrangement kan byde på fire til seks fysisk krævende og tekniske ruter i supervarieret terræn, der spænder fra Monte Baldo og Valpolicella øst for Gardasøen til Nationalparken Alto Bresciano (Passo Tremalzo) Lombardiet på den nordvestlige side. Ruterne har masser af tekniske passager med skovbund, rødder, rullesten, drops,  klippegrund, snævre kurver, stenveje, strand, stier, cement- og grusveje. Alle nedkørsler er single-tracks, og vi kører stort set kun på asfalt, når vi skal til og fra startstedet!

De enkelte ruter er sat sammen af de bedste passager, som området kan tilbyde på en måde, så spildtid minimeres og så intensiteten holdes konstant og på et maksimalt niveau i forhold til deltagernes niveau. Ruterne er lavet med input fra lokale MTB ryttere, således at hver en sten er vendt for at optimere fart, teknisk udfordring og spænding!

De beskrevne ruter er forberedt til veltrænede MTB-rytteremotionist-niveau, men det er ikke et problem at lave en MTB-uge på et lavere fysisk og/eller teknisk niveau. Det samme gælder, hvis I har nok deltagere til to hold. Jeg vil også kunne forberede ruter tilpasset unge mountainbike-ryttere eller ikke-tekniske mountainbike ruter på grusveje og nemme stier. Her ved Gardasøen (og i Valpolicella) er alt muligt! Også events som gourmet- eller festmiddage og vin- og/eller grappa smagning kan indsættes i programmet. 

Overnatning og forplejning: Turen i sin standardform har fire overnatninger på hotel i Garda by og derefter tre overnatninger i Limone, men antallet af både overnatninger og etaper for skræddersyede ture er fleksibelt. Jeg sørger for, at bagagen bliver transporteret til Limone. Som udgangspunkt sover deltagerne på dobbeltværelser, men det er også muligt at bestille enkeltværelser eller trepersoners værelser, hvis man ønsker dette. Begge hoteller har udendørs swimmingpool. Til aftensmaden er der kæmpe forrets- og salatbar, hvor man kan spise så meget, man ønsker. Derefter kan man vælge imellem tre førsteretter og tre andenretter. Til sidst er der tag-selv dessertbord. Drikkevarer er for egen regning. Frokost spises ude på ruten og er for egen regning.

Cykler og transport: Deltagerne skal have deres egne cykler med hjemmefra. De pakkes i cykelkufferter/papkasser og transporteres med flyveren. Gode mountainbikes er svære at finde til leje, men i nødstilfælde finder vi en løsning. Skulle nogen ønske at køre herned i egen bil, så får de bare en kør-selv pris. Jeg sørger for transport til og fra lufthavnen. 

MTB Off-limits, Gardasøen kan i princippet køres fra april til oktober, men skal man have de højeste ruter med, så starter sæsonen fra 2. uge af maj. 

Lyder det som noget for dig/jer/din klub, så send en forespørgsel (i god tid) med de ønsker I kunne have. Så tager vi den derfra…

 

made-in.italy-1440w

Program

Først går turen til borgruinen La Rocca (600 d.c.), hvor den tekniske kunnen testes på et dramatisk klippestykke, og hvor en pragtfuld udsigt over Gardasøen venter os! Derefter køres ad grus- og stenveje til Castion, som afløses af mudrede singletracks op igennem skoven til Albisano i 400 meters højde. Herfra følger et sublimt guldstykke med mange sving, rødder og tekniske passager ned igennem den lave bevoksning på Monte Luppia, der leder os til en serie udsigtspunkter over Punto San Virgilio, Gardasøen samt Monte Pizzocolo i det fjerne. Op og ned går det med varieret underlag videre langs søen til Crero (127 m), hvorfra vi for alvor begynder at køre opad igen. Grusveje blandet med lækre singletracks leder os til finalen før San Zeno (600 m), hvor vi skal køre et par kilometer på en barsk asfaltvej med stigningsprocenter op til 25%. Vi fortsætter yderligere op ca. 150 højdemeter, før vi fra toppen får vi glæde ad en af de bedste single-track nedkørsler i området i en gammel fyrretræsskov. En teknisk lækkerbidsken med ca. 6-7 kilometers uafbrudt nedkørsel mellem rødder, klipper og rullesten. 

Vi kører igennem Bardolino vindistriktet til Cavaion, hvor vi starter med lidt MTB-lækkerier i form af et kort men meget bevægeligt single-track lavet af MTB ryttere. Efter at have fulgt floden Adige forbi Forte Wohlgemuth, indledes den gamle militærvej (skærver) til Forte Monte, hvor udsigten til sneklædte Monte Baldo og Gardasøen er fantastisk! Langsomt arbejder vi os op til Monte Pastello (1.100 m) og vælger derfra et super-single-track (3 km) til Cavalo med flere meget tekniske passager, hvor selv de bedste vil blive udfordret! Herfra fortsættes til områdets absolutte topspor, et ca. 3 km langt single-track i retning Fumane, der følger en slugt med stejle sider og flere passager forbeholdt eksperter. Hjemturen har flere varianter, så det lader vi benene afgøre. 

Fjerdedagen byder på en fysisk krævende etape, hvor vi ved egen kraft kører helt op til 1.850 meters højde! Fra Garda køres ad forskellige grusveje og semi-tekniske dobbeltspor til San Zeno di Montagne. Herfra har vi et 3 km top-teknisk stykke single-track først fladt, så opad med mange rødder, der presser selv de stærkeste på både pulsen og teknikken! Lidt asfalt bringer os til Prada og derfra videre op til Dos di Cavallo, hvorfra vi starter en lang, sej grus-skærvevej med himmelsk udsigt over Gardasøen og Lombardiet til rifugiet i 1.850 meters højde! Herfra starter 15 km (1.600 hm) uafbrudt off-pist/single-track nedkørsel med forskellige typer af underlag, single-tracks med fantastisk flow og udfordringer på klipper, i skov og mange drops! På vejen besøger vi Forte Naole, hvis kanoner dækkede hele Val Lagarina fra den strategiske position. De første 4 km køres på selve klipperyggen af Monte Baldo, hvor man kan nyde udsigten til både Lessinia og til Gardasøen samtidigt! Storslået!

Ruten her kan køres med eller uden kabineliften fra Malcesine til Monte Baldo. Med kabineliften spares en del højdemeter, og den meget stejle grusvej + voldsomt tekniske sti ned fra Monte Altissimo (2.100 m) bliver en mulighed. Vælges i stedet den eventyrlige vej fra Garda over Monte Baldo via Rifugio Graziani, så får man en episk og fysisk udfordrende tur, der berører alt slags underlag og giver naturoplevelser i verdensklasse! Fra Rifugio Graziano (1.650 m) (hvor vi spiser frokost), kører vi den nordlige variant rundt om nordenden af Baldo med fjerne udsigter til de sneklædte Brentadolomitter. Den første del af sporet ned er relativt udsat med udsigt over hele dalen omkring Rovereto og de sydlige Dolomitter; derefter skovstykket, hvor man gør klogt i at være koncentreret og til sidst “rampen”, en modbakke på ca. 800 m med 20-30%, hvor kun eksperter kan blive i sadlen uden at sætte foden ned! Et rifugie in-the-middle-of-nowhere markerer en lidt roligere del af turen op til det sidste højdepunkt, hvorfra finale-nedkørslen har sin begyndelse. Fra 1200 m og ned køres et af Gardasøens mest berømte konge-single-tracks, der byder på over 50 drops op til 35 cm, en del løst underlag og snævre, tekniske kurver med klipper og andet guf! Fra Malcesine kan vi tage færgen direkte til Limone, så vi slipper for tunnellerne. En stor rute!

Klippehylden til Helvede er ganske givet områdets mest dramatiske rute! Efter en længere ny og spændende asfaltopkørsel i en snæver slugt med håndhuggede tunneller køres der langs med klipperne på en udsat sti/klippehylde, der flere steder ikke er meget mere end en meter bred! Flere gange fører stien os igennem gamle tunneller lavet af soldater i forbindelse med 1. verdenskrig. Klimaks nås, når stien kører på selve klipperyggen af højdedraget – altså med mulighed for at kigge til begge sider! Vi fortsætter til Bocca di Nancesa, hvorfra vi har det fedeste og hurtigste singletrack ned igennem skoven på ca. fem kilometer, hvor stenene slår gnister, og skivebremserne skriger om nåde.

Gardasøens helt store rute! Ruten indledes fra Riva del Garda med den gamle vej i retning af Ledro-søen. Pragtfuld grusvej i ultra dramatiske klippeomgivelser med lodret drop og konstant udsigt til Gardasøen og Monte Baldo. Fra Pregasine vælges først cementvejen og derefter single-tracket til udsigtspunktet La Rocchette (der trækker tænder ud). Derfra følges den gamle militærvej til Passo Nota langs en bjergryggen med konstant udsigt. Efter frokost snørkler vejen sig 8 km op imod Passo Tremalzo – den smukkeste grusvej, smukt udformet med utallige hårnålesving og omgivet af dramatiske klippeformationer og konstant udsigt! Nedkørslen giver os et 10 km single-track, der bølger op og ned med masser af forhindringer og tekniske udfordringer. Efter at have sundet os lidt ved Ledro-søen afsluttes nedkørslen med ca. 10 km grusvej og konstant udsigt!

made-in.italy-1440w

Kommentarer

Superkomfortabelt at flyve derned. Joachim hentede os i lufthavnen og efter lidt at spise tjekkede vi ind på hotellet som sidst, samlede cyklerne, og så var vi klar til en eftermiddagstur. Det er så MEGA fedt at komme hjemme fra DK efter en lang vinter og cykle i kort, nyde varmen, de fantastiske udsigter, duftene og tørre lækre spor! Den lille eftermiddagstur blev alligevel 32 km og 850 højdemeter på 3 timer. Som sædvanlig masser af mad på aftenbuffet'en og den gode italienske kaffe bagefter. 1. Dag. Valpolicella: 83 km og 1800 hm. Vi kørte i Valpolicella-områdets vinmarker. Selvom det er et vinområde, er der masse af mindre bjerge og fede spor. Vi kom alligevel op i 690 m højde. Der var en fantastisk DH/Tech nedkørsel, som var en oplevelse og udfordring. 2 km skrap og spændende, men absolut ikke for begyndere. Det blev nu tydeligt, at for at have sjov og høj sikkerhed er Fully og dropperpost simpelthen bare at foretrække på denne tur. Opkørsel på stenet teknisk militærvej: 3,4 km op til Forte Monte også en fed tur! 2. Dag. Forte Naole: 53 km og 1.950 hm. Opstigning fra Garda mod sydsiden af Monte Baldo. Sidste lange stykke er teknisk, klippet og ret skrapt. Heldigvis er det fantastisk scenisk hele vejen op over trægrænsen, og man kan se Gardasøen langt nede. En kop kaffe og kage i refugiet (1.850 m) på toppen og SÅ...! Så gik festen i gang! Den mest fantastiske nedkørsel: Teknisk sjov, flot, udelukkende på singletrack og spor, afsluttende med DH/Tech klippe stykke, der bare var fantastisk - 15 km, hvor det bare gik ned og ned i ca. 2 timer Vanvittig FEDT! 3. Dag. Monsterturen, Monte Baldo ("overlevelsesturen"). 100 km 2.600 hm. 11,5 timer. FANTASTISK tur, men lang og hård! Alle slags underlag. 1. halvdel var hovedsagelig op og til frokost kl. 13.00 havde vi cyklet 2000 hm! Igen i år havde vi den fantastiske Altissimo Downhill/tech, som er 8,5 km med fald på 1100 højdemeter. Det er simpelthen en monsternedkørsel, der bare bliver ved og ved i én uendelighed! Højteknisk og krævende klippenedkørsel med spidse klipper og rutschende underlag. Fokus kommer helt af sig selv her. Afslutning 30 km hjem langs Gardasøen med "Søren Mønster toget"! 4. Dag. Forte San Marco. En lidt mere rolig dag. Den planlagte tur til Tremalzo blev vi enige om at udsætte til en anden god gang. Dels var vejret lidt gråligt/regn, dels var vi trætte. Skøn tur med den dejlige stigning med de 42 hårnålesving Forte San Marco! Alt i alt igen en uforglemmelig tur. Anbefales til alle fra øvede og opefter. Hvis vi er flere, kan der etableres et hold 2, der kører lidt blidere distancer 🙂

Robert Nordenhof, Juelsminde

Tak for en super god tur! Vi havde alle en rigtig god oplevelse! Vi var otte Mtb'ere fra MTB Holstebro, som kender hinanden, og som alle kører på det samme niveau (sport, top 10 i motionsløb). Vi elsker at køre op og ned af bakker, og de må gerne være lange og tekniske. Vi fik i løbet af de seks dage på cykel i området omkring Gardasøen prøvet alle vores grænser af og fik en ordentlig en på "opleveren"! Fantastiske udsigter ledsaget af beskrivelser og anekdoter fra Joachims side. Vi fik kørt nogle lange og seje opkørsler og tilsvarende tekniske og udfordrende nedkørsler. Hotel og shuttle service virkede fint. Morgen- og aftensmad var inkluderet, og der var alt det mad, som vi kunne tænke os. Frokosten fandt vi undervejs. Vi havde 6 dage på cyklen, og det var meget passende. Tak for denne gang og held og lykke!

Christian Fischlein, Holstebro

Det var nogle super fede dage tak! Det er noget af det mest tekniske, jeg har kørt mht. nedkørslerne! Tak til resten af gruppen fra Mtb 7130+ for en fed tur!

Rune Bayer Superlår

Der gik en lille uges tid, før jeg var ved at være velrestitueret efter nok mit livs største og vildeste cykeloplevelse på alle måder! Turen levede til fulde op til sit navn! Både ift. fysisk og teknisk udfordring og ift. de helt fantastiske landskabsscenarier, vi oplevede, uanset hvor vi bevægede os hen på cyklerne! Det er bestemt en oplevelse, som jeg gerne ligger ben og balder til igen! 

Mille Elmelund, Jægerspris

Turen over alle MTB ture! Vilde naturoplevelser, gode tekniske spor og masser af højdemeter! Var kun træt 2 uger efter jeg kom hjem! Garda... vi ses! 

Thomas Sørensen, Jægerspris

Jeg vil gerne takke dig for en super MTB-uge! Det var en stor oplevelse at køre omkring Gardasøen og tilmed i godt selskab! Dag 1. Klippehylden til Helvede. Her fik jeg lidt svedige hænder et par gange, da vi kørte på kanten! Derefter de fedeste spor ned til en god frokost! Super downhill spor efter frosten ned til Limone, omend lidt råt! Dag 2. Tremalzo. En hård dag på bjerget! Superflot opkørsel med den vildeste udsigt over søen! Fantastisk stemning at komme op til rifugiet, hvor vi spiste vores madpakker ved pejsen med åben ild, så vi kunne holde varmen. Det sidste stykke op blev lidt for hårdt pga. vind og vejr, men en stor oplevelse! Dejlige spor på nedkørslen. Dag 3. Punto Veleno. Færgen over søen var en god måde at starten dagen på. Og så kom de lede stigningsprocenter på stigningen Punto Veleno! Her var der vist et par voksne mænd, der begyndte at se sorte prikker for øjnene!? Nedkørslen var desværre som brun sæbe takket være al regnen de foregående dage. Efter en fortræffelig frokost gik det så op ad igen. Fra toppen en flot tur nedover de åbne områder, som længere nede blev efterfuldt af de fedeste snoede spor! Dag 4. Paola Pezzo. En dag fyldt med fede spor! Helt klart den bedste dag efter min mening. Ikke alt for mange højdemeter, nu hvor de tynde stænger ikke havde så meget saft mere. Specielt syntes jeg om det sidste område, hvor vi kørte ned af ugens måske bedste spor med det fedeste flow! Øl og is ved søens bred i Garda by fuldendte en fantastisk dag! Dag 5. Snottet og mast 🙁

Claes Bogan, København

Alt i alt en fed tur! Turen indfriede mine forventninger! Dog må man sige, at vejret havde stor indvirkning på de forskellige dages oplevelser, og helt klart, så var det uden tvivl den rigtige måde at køre på i forhold til marathonløbet, som jo også var en stor del af turen, selvom det blev lidt hårdt at komme i mål med 4 timers krampe for mit vedkommende. Alligevel en kæmpe oplevelse!

Frank Degn, H12

Tak for endnu en super træningsuge ved Gardasøen! Området omkring Garda er meget smukt og giver trods de relativt lave højder rigelige udfordringer såvel opad som nedad, og det virker som om, at du har haft held at finde alle de bedste spor! Underlaget er helt perfekt med godt greb, og der er utallige lækre singletracks! De fantastiske views over Gardasøen danner en perfekt kulisse for en super træningsuge! Ruterne er fint varieret, og alle har fået deres lyst styret - og det er ellers ikke nemt med 16 individualister!

Jesper Krone, Hørsholm

Endnu en fantastisk tur til Garda. Dejligt forårsvarmt vejr, gode spor og socialt fællesskab var rammerne.

Kasper Hmtbk