Familieferier

Cykelferier for de aktive og eventyrlystne.

Familieferierne er lavet til par, kernefamilier og grupper af venner, der sværger til aktiv ferie! Cykelferierne foregår ved og omkring Gardasøen, i Trentino, i Valpolicella og i Verona. Gæsterne kører på mountainbikes (eller E-bikes) langs Gardasøen, blandt vinslotte, forbi middelalderborge og i rigtige bjerge (Monte Baldo, Lessinia-bjergene og nationalparken Alto Bresciana)! Dagsturene (seks i alt, syv nætter) er propfulde af varieret og spændende indhold og er lavet så langt fra trafikkerede veje, som det har været muligt! Kabineliften til Monte Baldo, færgerne på søen og lift med minibussen indgår i planlægningen.

Jeg tilbyder fem forskellige ruter (Orange, Grøn, Blå, Blå rute B, Rød rute) på fire niveauer, så der er noget for enhver smag og ethvert sæt ben fra børn i 9-10 års alderen til sportsligt indstillede voksne (evt. med deres store børn). Man finder vej ved hjælp af nøjagtige rutebeskrivelser og lamminerede kort. Overnatningsstederne er landsteder (agriturismo) og mindre, familieejede hoteller med masser af atmosfære. Så godt som alle overnatningsstederne har swimmingpool!

Fly eller kør-selv. Jeg henter de flyrejsende i lufthavnen og sørger for alt det praktiske lige fra cykler og diverse udstyr til transport af bagage. Udover cyklingen tilbyder jeg opera i Arenaen i Verona, vinsmagning i Valpolicella og adventure-sporter som Via Ferrata, Canyoning og Kajaking. Datoerne for jeres Familieferie er op til jer indenfor de i kalenderen afsatte perioder: Indtil videre er perioden 10/7-31/7-2024 afsat til familieferier.  Der kan også indsættes slappe-/cykelfrie dage i jeres program, som det passer jer. 

Orange rute

 • Den orange rute er lavet til børnefamilier med børn fra 9-10 år og til par, for hvem afslapning er lige så vigtig som cyklingen!
 • Fast base de første fire dage i romantiske omgivelser med swimmingpool og tæt på middelalderby. Ruterne er på omkring 35 km i gennemsnit.
 • Underlaget er cykelstier, grusveje, små asfaltveje og en lille smule stier. Flere af ruterne giver mulighed for badning undervejs.
 • Området er den sydlige og østlige Gardasø samt Valpolicella og Verona.
 • Indholdet er middelalderborge, romerske ruiner, forter, floder, en helt specielt strand ved Sirmione, monumenter fra uafhængighedskrigen, vinslotte, et børnelandbrug samt et vandland med termalsk vand (optional). Dertil de levende og atmosfærefyldte middelalderbyer Verona, Castellaro Lagusello, Sirmione, Lazise, Peschiera, Borghetto, Bardolino, Garda og Pescantina.

Grøn rute

 • Den grønne rute er lavet til børnefamilier med børn fra 11-13 år, par og grupper af venner i normal form.
 • Efter en dobbeltovernatning i starten, skifter man hotel hver dag.
 • Ruterne er let bakkede og ligger mellem 40-45 km. Sidste rute starter i 1000 meters højde efter et lift med minibussen. Færgerne på Gardasøen benyttes to gange.
 • Underlaget er cykelstier, grusveje, små asfaltveje og stier. Flere af ruterne giver mulighed for badning undervejs.
 • Området er den sydlige, sydøstlige og sydvestlige Gardasø samt Valpolicella og Verona.
 • Indholdet er Lessinia-bjergene, vandfaldsparken i Molina, La Rocca di Manerba, middelalderborge, romerske ruiner, La Rocca, Il Vittoriale, en botanisk have, forter, floder, monumenter fra uafhængighedskrigen, vinslotte samt et børnelandbrug. Dertil middelalderbyerne Verona, Desenzano, Castellaro Lagusello, Sirmione, Lazise, Peschiera, Borghetto, Garda, Pescantina, Saló, Moniga og Torri del Benaco.

Blå rute

 • Den blå rute er lavet til børnefamilier med børn fra 12 år og opefter, par og grupper af venner, der er vant til at cykle.
 • To dobbeltovernatninger og tre enkelte overnatninger.
 • Ruterne er bakkede, ca. 50 km i gennemsnit og to er bjergruter (hhv. kabinelift og lift med minibus bringer jer til toppen)! Færgerne på Gardasøen benyttes to gange.
 • Underlaget er cykelstier, grusveje, små asfaltveje og en del stier. Flere af ruterne giver mulighed for badning undervejs.
 • Området er den sydlige, østlige og dramatiske nordlige Gardasø, Val Lagarina samt Valpolicella og Verona.
 • Indholdet er Monte Baldo, Lessinia-bjergene, Val di Marocche, Castello di Toblino, middelalderborge, vandfaldsparken i Molina, romerske ruiner, La Rocca, forter, floder, monumenter fra uafhængighedskrigen og diverse vinslotte. Dertil middelalderbyerne Verona, Castellaro Lagusello, Sirmione, Lazise, Borghetto, Garda, Pescantina, Malcesine, Arco og Torbole.

Blå rute B

 • Den Blå rute B er lavet til børnefamilier med børn fra 12 år og opefter, par og grupper af venner, der er vant til at cykle.
 • Tre dobbeltovernatninger og én enkeltovernatning. Ruterne er bakkede, ca. 50 km i gennemsnit og to er bjergruter (kabinelift og lift med minibus bringer jer til toppen)! Færgerne på Gardasøen benyttes to gange.
 • Underlaget er cykelstier, grusveje, små asfaltveje og en del stier. Flere af ruterne giver mulighed for badning undervejs.
 • Området er den sydvestlige og den dramatiske, nordlige Gardasø, Val Lagarina samt Valpolicella, Verona.
 • Indholdet er Monte Baldo, Lessinia-bjergene, Castello di Beseno, Ponte di Veja, valfartskirken Madonna della Corona, middelalderborge, romerske ruiner, La Rocca di Manerba, forter, floder og diverse vinslotte. Dertil middelalderbyerne: Sirmione, Desenzano, Moniga, Manerba, Saló, Maderno, Malcesine, Torbole, Rovereto, Besenello, Verona og Soave.

 

Rød rute

 • Den Røde rute er lavet til familier med større børn fra 14 år og opefter, par og grupper af venner, der gerne vil introduceres til mountainbiking.
 • To dobbeltovernatninger og tre enkelte overnatninger.
 • Ruterne er bakkede med nogen udfordring og 50-60 km om dagen i gennemsnit. Tre ruter er bjergruter (kabinelift og lift i minibussen bringer jer til toppen). Dertil den uhørt sceniske bjergsti til Lago di Ledro (600 højdemeter, grus) som er ugens svendeprøve! Færgerne på Gardasøen benyttes én gang t/r.
 • Underlaget er grus, cement, mange stier (passager med lettere teknisk og sjovt underlag), asfalt og cykelstier. Området er den sydlige, østlige og dramatiske nordlige Gardasø samt Valpolicella og Verona.
 • Indholdet er Monte Baldo, Lessinia-bjergene, Ponalestien fra Riva del Garda til Lago di Ledro, Monte Moscal, middelalderborge, Ponte di Veja, vandfaldsparken i Molina, La Rocca, forter, floder, monumenter fra uafhængighedskrigen og diverse vinslotte. Dertil middelalderbyerne Verona, Castellaro Lagusello, Lazise, Peschiera, Borghetto, Garda, Pescantina, Malcesine, Torbole og Riva del Garda.

Tilvalg

(Se priser i "Info" afsnittet, når I klikker jer videre)

Opera i Arenaen i Verona

Det Verona er allermest kendt for, er sine operaer, der hvert år sættes op i den 2000 år gamle romerske arena i centrum Verona. Med plads til 12.000 tilskuere er Arenaen den perfekte ramme for disse fantastiske forestillinger! Traditionen tro sidder tilskuerne med stearinlys i hånden, og dirigenten er ikke bleg for en “da capo”, når de mest entusiastiske råber “ancoraaaaaa” (“igen”) efter operaens mest berømte arie! I vores “pakke” er der billetter, puder, tæpper, paraplyer, vand samt transport, hvis I bor udenfor Verona (se priser). Kontakt mig for program og mere info.

Vinsmagning

Jeg tilbyder også vinsmagning i Valpolicella for grupper på mindst fire voksne. Vi besøger en vinkælder, der ligger i romantiske omgivelser i den vestlige del af det klassiske område. Her får I en rundvisning og kan smage på Valpolicellas verdensberømte vine: Amarone, Ripasso, Valpolicella Superiore, Reciotto og Passito.

Adventure sport

Via Ferrata
En populær form for klatring for almindelige mennesker (+børn fra 12 år) uden specielle fysiske forudsætninger. Via Ferrata (også kaldet stigeklatring) giver jer muligheden for at komme steder på bjerget, hvor I ellers aldrig var kommet, takket være en siddesele og to karabiner, som hele tiden fastgøres til et fastboltet kabel. Ruten, som jeg tilbyder, har tre klatringspassager på i alt ca. 2,5 time i storslåede omgivelser plus vandretur til og fra! Dertil adskillige hundrede meter tunneller under bjerget, frokost og konstant udsigt over Gardasøens dramatiske nordlige ende. Minimum fire personer. Alternativt tilbyder jeg en Via Ferrata for de mindre børn (7-11 år) med ca. 1,5 times klaring, frokost og vandretur ned igen. Forudsætter, at man bestiller en ekstra overnatning i løbet af sin cykelferie. Kontakt mig for mere info.

Canyoning: 
En grænseoverskridende adventuresport (med professionelle guides), hvor man iført våddragter og hjelm følger vandveje igennem slugter og grotter; glider og abseiler ned ad vandfald, svømmer og springer ud i underjordiske pools med krystalklart grønt vand. En adventuresport for eventyrlyste børn og voksne på forskellige niveauer. Forudsætter, at man bestiller en ekstra overnatning i løbet af sin cykelferie. Kontakt mig for mere info.

Kajak på Adige
Børnevenlig aktivitet, hvor man udstyret med overlevelsesudstyr og i følgeskab med guide padler i åbne kajakker ned ad Italiens næstlængste flod, Adige, imens man nyder udsigten til de dramatiske klippeformationer og dyrelivet langs floden. Forudsætter, at man bestiller en ekstra overnatning i løbet af sin cykelferie. Kontakt mig for mere info.