Grandissimo Garda

Ikke programsat i 2022. Skriv til mig.

kr.
(med fly)

København
Billund

Maks. antal
deltagere: 25

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
Condividi su whatsapp
Condividi su pinterest
made-in.italy-1440w

Træningslejr ved Gardasøen

Grandissimo Garda 

Træningslejr (landevej) for motionister: A, B og C-niveau.

Grandissimo Garda er en  cykelferie/træningslejr (fast hotel) for motionister (landevej) med fokus på indholdsrige, sceniske cykelture og socialt samvær! Træningslejren er lavet således, at rigtig mange kan være med! Velegnet til par og begyndende motionister, som gerne vil holde ferie sammen med deres cykler og introduceres til kørsel i bjerge! Hver dag vil der være ruter til både den erfarne motionist (hold 1) og til motionister, for hvem bjergkørsel er relativt nyt (hold 2)! I den udstrækning, at det er muligt, tilstræber vi, at et stykke af dagens rute køres sammen hver dag, og kan det lade sig gøre, så spises frokosten og/eller holdes kaffepausen samme sted? Leje af racercykler/elektriske racercykler er muligt i den udstrækning, vi kan finde de rigtige størrelser.

Gardasøen er ganske givet et af Europas smukkeste og mest velegnede områder til motionscykling takket være kombinationen af dramatisk og varieret natur, et særdeles udbygget vejnet samt en høj koncentration af indhold i form af levn fra fortiden! Indenfor et relativt lille geografisk område finder man stor variation i landskaberne og forskellighed i afgrøder, byggestil og grad af civilisation. På få minutter kan bevæge sig fra turistmylderet foran Arena’en i Verona til afsides bjerglandskaber, hvor det eneste liv, man møder, er en vildfaren marmotte! Når det er sagt, så finder man næsten altid en et refugie, en restaurant eller bar, hvis man er trængende efter noget spise- eller drikkeligt – og det er jo ikke så skidt endda? 

Området, som vi skal cykle i, har været befolket siden neandertalerne og har lige siden været eftertragtet for dets geografiske position i forhold til klima, jordens frugtbarhed og handelsvejene (nord/syd, øst/vest, der krydser hinanden imellem Gardasøen og Verona). De selvsamme kvaliteter har igennem historien været en konstant kilde til geopolitisk splid mellem stridende parter, så det er ikke tilfældigt, at området har snesevis af gamle middelalderborge og forter fra 1800 tallet. Nogle står tilbage i restaureret, nærmest fuldstændig autentisk tilstand – andre får lov til at forfalde. På vores vej rundt i området cykler vi forbi en række af disse historiske levn fra fortiden og dertil en række monumenter for blodige slag i uafhængighedskrigen imod det Østrig-Ungarske kejserrige. 

Gardasøen er Italiens største sø, og det ikke for ingenting, at det er verdens næstmest turistede geografiske område! Naturen omkring søen er dramatisk, romantisk og foranderlig. I den sydlige ende, hvor søens gletsjer i tidernes morgen aflejrede sit materiale, er landskabet let bakket og kendetegnet ved majsmarker, frugtplantager og lidt vindyrkning. Oppe langs siderne af søens sydlige ende og i hele Valpolicella (Lessinia), hvor bakkerne er højere, er hver en kvadratcentimeter udnyttet til vindyrkning og olivenlunde, hvilket gør området umådeligt romantisk! Efter Garda, hvor Alperne har sin begyndelse, starter de rigtig bjerge, hvor man kan få testet kvalitetens af sin vinter- og forårstræning samt viljestyrken? Så snart man kommer lidt op i landskabet, så forsvinder turistlarm og bilos, og man kan koncentrere sig om hjerterytmen, mælkesyrebalancen og om at komme godt rundt i hårnålesvingene. Utallige udsigtspunkter lader ikke et øje tørt! Spillet mellem lyset, vandet i søen og bjergene i baggrunden får én til at miste pusten, hvis den ikke allerede forsvandt på vej op? Når man først kommer helt op over trægrænsen, så spiller orkestret den allerbedste, næsten helt lydløse symfoni af fuglesang, cikader og koklokker! Så er der noget ved at være på træningslejr! Når man har fået nok af stilheden, så ræser vi ned igennem svingene med vind i håret (dem der har) og hvinende bremser! Pool-kanten og fadølsanlægget venter med spænding på at høre vores (røver-) historier fra dagens ridt, de allerede legendariske tvekampe på stigninger og nedkørsler og ikke mindst bekymringerne om morgendagens strabadser, der sikkert bliver endnu værre?

 Jeg har lavet træningslejre ved Gardasøen, lige siden jeg startede Bike Italien. Gardasøen-området er, som I har læst, utroligt velegnet til formålet! Jeg kan således lave ruter til alle typer motionister – fra bjergbegyndere til super erfarne bjergryttere! Nogle af de klubber, der har været hernede er Viborg (4 gange), Ikast (3 gange), Kronborg, FLSmidth og to tilmeldingsture som Grandissimo Garda. Som kuriosum kan jeg nævne, at Michael Rasmussen kørte med på turen til Monte Baldo i 2009. At den tidligere verdensmester Maurizio Fondriest kørte med i 2010. Men ikke nok med det: Martin Toft Madsen (DM i enkeltstart) deltog i træningslejren i 2014! Rygtet må have spredt sig, for i år har den tidligere tredobbelte Danmarksmester Rene Andersen tilmeldt sig til træningslejren! 

Det er også muligt at medbringe koner, partnere m/k og børn til træningslejren! Også for civilister, der ikke skal cykle, er der masser af spændende aktiviteter at foretage sig i området, som f.eks. vandreture på La Rocca og Monte Luppia, markeder i Garda, Lazise og Bardolinofærgesejlads, ture til den nordlige ende af søen med lokale busser, kabineliften til Monte Baldo, adskillige forlystelsesparker, forskellige termalske bade med rygende varmt vand samt svømmehallen i Garda med opvarmet udendørsbassin!

Overnatning: Hotellet, hvor træningslejren vil blive afholdt, ligger i Garda by på østsiden af Gardasøen – netop på grænsen mellem vin-bakkelandet og Alperne. Hotellet har fire stjerner (reelt tre), tennisbaner og en kæmpe udendørs swimmingpool med liggestole og bar. Garda by ligger natursmukt og beskyttet i en bugt og har både strand, sø-promenade med restauranter og is-cafeer og et hyggeligt centrum med små hyggelige gader og stræder. 

Forplejning: Vi spiser morgen- og aftensmad på hotellet hver dag! Morgenmaden består  (normalt) af en kæmpe buffet med alt, hvad maven kan begære! Aftensmaden består (normalt) af en kæmpe salat- og forretsbuffet, en 1. ret (tre valgmuligheder) og en 2. ret (tre valgmuligheder). Dertil dessertbord ad libitum. Drikkevarer er for egen regning og afregnes ved bordet. (NB! Der kan være ændringer i hotellets organisering af måltider i forhold til Covid pandemien). 

Mindst to hold hver dag: Der vil dagligt blive kørt i to hold på differentieret niveau! Et hold 1, der kører i størrelsesordenen: 120 km med op til 2000 højdemeter. Et hold 2, der kører mellem 70-113 km og op til 1300 højdemeter.

Se flere praktiske informationer under INFO i menuen. 

Foreløbigt program

De endelige ruter vil blive aftalt i løbet af briefingen – aftenen før – ruten skal afvikles!

Stigninger, som deltagerne vil blive udsat for, er følgende: 

Stigninger: 

Km

Start

Slut

Diff.

Gn.%

Fumane-Marano (hold 1)

4,24

174

391

217

5,1

Negrar-Montecchio

5,5

178

527

349

5,4

Torricelle (VM-ruten)

4,5

65

272

207

4,6

Passo Santa Barbara (hold 1)

15

90

1169

1079

7,2

Passo San Giovanni (hold 2)

3,27

67

262

195

6

Breonio (fra Molina) (hold 1)3,655848222386,5

Ca Spiniella (fra Marano)

2,55

161

302

141

5,5

Fumane-Molina

5,64

274

652

378

6,7

Molina – Cerna

6,46

546

804

258

4

Monte Baldo (fra Avio) (hold 1)

22

135

1617

1482

6,8

Madonna d. Corona, Spiazzi (hold 2)

11

253

864

611

5,6

Kilde: Salite.ch

made-in.italy-1440w

Program

På denne bakkede rute skal vi blandt andet se det obeliskformede monumentet i Custoza for det 3. slag i uafhængighedskrigen imod det Østrig-Ungarske kejserrige med et makabert knoglehus i kælderen. Flere bakker bringer os til møllebyen, Borghetto og den imponerende 650 meter lange befæstede bro Ponte Visconteo fra år 1395! Vi cykler helt op til Scaligera borgen på toppen af bakken, hvor 360 graders udsigten til nær og fjern er nærmest uendelig! Ruten fortsætter forbi lilleput-borgen i Monzambano til den muromkransede og ultra romantiske middelalderby Castellaro Lagusello. Dem, der har lyst kan køre om kap op ad bakken til tårnet (Spia d’Italia, italiens spion) i Solferino, hvor et af Italiens mest berømte slag for uafhængighed blev vundet takket være franske hjælpetropper. Slaget blev i øvrigt udslagsgivende for stiftelsen af Røde Kors, da stifteren Henry Dunant var til stede som iagttager og fik ideen her! På vejen tilbage i retning af Garda kommer vi forbi San Martino di Battaglia, hvor et andet stort slag markeres af et 73 m højt tårn, samt garnisionsbyen Peschiera og middelalderbyen Lazise. Hold 2 afkorter ruten lidt og kan glæde sig til et langt stykke idyllisk cykelsti langs floden Mincio fra Borghetto til Peschiera.

En spændende og supervarieret rollercoster-ride i fodbakkerne til Lessinia-bjergene blandt vinrænker og antikke villaer med 3-4 kortere stigninger i det verdensberømte vinområde Valpolicella! To fantastiske udsigtpunkter på Torricelle (VM-ruten) over Verona, hvor vi drikker kaffe på Piazza Bra foran den 2000 år gamle romerske arena! Afslappende tur hjem, hvor vi kommer igennem middelalderborgen Castel Vecchio og krydser dæmningen i Chievo og forcerer to mindre, faldefærdige broer over floden Adige, før vi igen kan nyde godt af Gardasøens lyksalige stemning. 

Passo Santa Barbara er en anden af Gardasøens helt klassiske stigninger, der ligger i søens nordlige ende. Det meste af ruten ligger behageligt i skyggen, men af og til får man et pragtfuld kig til de mastodontiske Brentadolomitter, der rager helt op til 3.150 m! Første halvdel er skrap med ca. 9% i snit (max. 13%), men så flader den heldigvis ud imod toppen i 1.169 meters højde! Hold 2 har to kortere stigninger: Torbole-Passo San Giovanni (262 m): 3,27 km med 6% i snit (max. 12%)! Canale-Rivoli: 1,5 km med 9%. En super scenisk og bevægelig cykelsti vil bringe begge hold langs floden Adige med høje bjerge på begge sider, igennem vinmarker og forbi gamle byer, hvor tiden i årevis har stået helt stille! Frokost i Avio med kig til den gamle borg, Castello di Sabbionara.

Vi sejler med færge til Lombardiet for at køre en meget eventyrlig rute med de flotteste udsigter over Gardasøen og til Monte Baldo (2.218 m). Tre stigninger. Halvvejs besøger vi en restaurant, der har bygget en terrasse umiddelbart over et 400 meters frit fald (højdramatisk!) På vejen kan man se middelalderbyerne Limone og Malcesine. Færge fra Limone til Malcesine. Hold 1 kan evt. tilføje Gardasøens mest særprægede bjergvej, som Churchill kaldte verdens 8. vidunder til åbningen – en meget speciel vej som også har været med i en James Bond film, for at det ikke skal være løgn (+300 hm) – sandsynligvis Gardasøens mest dramatiske vej, men ikke den mest kendte, da den ligger upraktisk i forhold til cykling! 

Etape 5 bringer deltagerne til en anden af områdets helt store seværdigheder, nemlig Ponte di Veja, Europas største naturbro! Men først gælder det stigningen til Molina, som er kendt for sine 10 vandfald. Stigningen starter i Fumane og foregår langs en dramatisk Gran-Canyon agtig kløft med kirsebærtræer langs vejen. Vi samler kræfter med lidt kaffe i Molina. Derefter yderligere 6,5 km stigning til Cerna, hvor hold 2 beslutter sig, om de skal have broen med? Den imponerende bro er over 50 meter høj og måske 40 meter bred. Den ligger kun 100 m fra vejen til fods og er hele turen værd! Hold 1 kører på vejen hjem forbi de gamle romerske marmorminer i Prun og afslutter med supernedkørslen fra Breonio! 

Kongeruten: Områdets mest kendte rute, der bringer deltagerne over trægrænsen ad de højeste asfalterede veje på bjerget. Den 22 km lange stigning fra Avio er en af Venetos smukkeste og mest varierede stigninger og kan klart anbefales den erfarne motionist! Ikke nem, men heller ikke umulig! Fantastiske bjergudsigter på vej til Rifugio Graziani (1.650 m) og fra Bocca di Navene, hvor man kan se ned til Gardasøen! På toppen: masser af stemning mellem køer og marmotter (murmeldyr)! 

Hold 2’s rute til valfartsstedet Madonna della Corona har en 11 km stigning med 5,6% i snit. Åben, så man har udsigt i alle retninger! Fra Spiazzi kan man gå eller cykle ned til valfartskirken, som er et af områdets mest specielle steder! Pragtfuld udsigt! Flot kirke. Kaffebar! Frokost. Lidt stejl, når man skal op igen! Har man mod på mere kan man tilvælge en bonustur, der bringer jer 400 hm yderligere op ad en meget smuk og meget lidt trafikkeret rute med super looks til Monte Baldos tinder. Flot tur!

made-in.italy-1440w

Højdekurver

made-in.italy-1440w

Kommentarer

fantastisk tur med udfordringer på alle niveauer samt tid til kulturelle oplevelser - godt kammeratskab og veltilrettelagte ruter. Gode imødekommende guider! Turen kan klart anbefales til motionisten på alle niveauer!

Rene Wiuff Andersen, Liseleje.

Gardasøen: Ufatteligt smukt! Mange højdemeter - super ture! Vejret var fantastisk! Området er vildt anbefalet og selvfølgelig med Bike Italien!

Torben Snowman og Rie Byskov, Frederiksværk.

Kombinationen af Joachims viden om området og den smukke natur var det en fantastisk cykeltræningsoplevelse!

Khurram Jamil, København.

Fantastiske omgivelser! Ruter som overgik alle mine forventninger!

Rolf Møller Hansen, Frederiksværk.

Det har været en fantastisk tur! Rigtig god træning. Både i højden og fuld fart på landevejen på hold 1! Joachim, du er et dejligt menneske. Dejligt at være på tur med dig!

Tariq Fazal, Hareskoven.

Jeg har haft en tiptop tur! Smukke, smukke Gardasøen! I været super gode guider. Tusind tak for denne gang!

Anette Johansen, Frederiksværk.

Tak for en super tur! Jeg synes generelt, der var rigtig godt med styr på tingene, gode ruter og god planlægning!

Martin Toft Madsen, København. (Danmarksmester i enkeltstart).

Godt hotel, gode ruter, fantastisk natur og godt selskab! Har nydt alle dagene, og det har været en fornøjelse at være en del af rejsegruppen. Også stor ros til Francesco for en dejlig tur lørdag!

Martin Føste Larsen, Aarhus.

En helt igennem super tur! Joachim brugte igen sit lokalkendskab og gav os en perfekt guidning, både hvad angår historisk info og nogle meget flotte ruter. Tak igen!

Claes Bogan, København

Super fed tur! Helt klart en gang til! Søde mennesker, flotte udsigter, fantastisk stigninger og super mad - bedre fås det ikke!

Anne Mette Andersen, Skanderborg

Smukke udfordrende og spændende ruter - kombineret med super kompetente og relevante bemærkninger om egnene vi kører i. En træning, der er meget mere end træning. Føler mig velorienteret og samtidig kærer Joachim sig om sine gæster. En rigtig god uge. Kommer igen!

Jørgen Fasting, Hillerød.

Super godt arrangeret af Bike Italien. Joachim er en super hyggelig fyr, som forstår at skabe en god og afslappet stemning på turen. Det eneste minus må være, at hans cykelpumpe er "shit", og så synes jeg, at det var pisseirriterende, at han fik mig tilsidst på Monte Baldo! Man kunne se, at han var dårlig bagefter... Hahaha!

Flemming Bundgaard Knudsen

Super oplevelse og god træning i fantastiske omgivelser! Turene var godt guidet og sammenholdet har været i top 🙂

Torben Hilmer, Kolding

Fantastisk tur endnu engang, hvor Joachim som person er garant for en inspirerende, hyggelig, smuk, dejlig, udfordrende og "velsmagende" tur. Håber, at den nye sociale mediefokus kan hjælpe til øge forretningen. Alt held og lykke med fremtidens forretning og den imponerende evne til at samle gode, rare og søde mennesker om skøn cykling, natur og mad!

Henrik Hasselbalch, Virum

Grande, grande Grandissimo! Joachim lavede en STOR cykeloplevelse omkring Gardasøen!

Caspar Bogan

En gang Bike Italien altid Bike Italien! Pil op med pil op! Mere end jeg havde håbet på.

Bill Sune Jørgensen, Slangerup

Super hyggligt og godt arrangemang! Exklusivt med hold på 4 med var sin guide - det havde jeg slet ikke forventet mig. Fantastiske turer och godt selskab.

Nina Cohn, Limhamn, Sverige.

Super veltilrettelagt! Fantastisk stemning og meget søde mennesker. Du kan nemt risikere, at jeg kommer igen.

Maria Weinkouff Pedersen

Det bliver helt sikkert en gentagelse!

Phillip Hasselbalch, København

Rigtig godt arrangement. Fleksibelt og spændende! Transport, hotel, ture og styring virker som det skal! Vil gerne komme igen! Ked af at sige det: Bliver det for stort, går noget af charmen af... godt hotel og mad. Hold fast i det!

Søren Christian Schmidt

Hårdt & godt under meget kyndig vejledning!

Peter Minor

Gode etaper med passende kilometer!

Peter Juul Skovgård