MTB-Nepal

Pt. ikke
programsat

Pris
kr.

København

Maks. antal
deltagere: 14

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
Condividi su whatsapp
Condividi su pinterest
made-in.italy-1440w

Turbeskrivelse

At rejse til Nepal er som at rejse i en natur/kultur-tidsmaskine, der efter et par timers flyvetur sletter din fortid, og tvinger dig til at se verden i nyt lys. Den verden, vi vil komme til at opleve, er nemlig så anderledes end vores, at man finder det svært at tro, at vi trods alt hører til en og samme! Dertil kommer, at vores oplevelser foregår fra en cykelsadel uden afskærmning mellem os og vores omgivelser, hvilket gør oplevelserne så meget desto mere intense! Masser af fremmede dufteukendte, særprægede lydesmagen af sjældne krydderier samt synsindtryk i alle former og farver, vil skabe uforglemmelige minder!

Cykelrejsen er lavet sammen med vores italienske og nepalesiske samarbejdspartnere, og vi har lagt vægt på, at kombinere passionen for cykling med glæden ved naturoplevelser, nærkontakten med lokalbefolkningen samt interessen for Nepals forunderlige kultur.

Takket være brugen af mountainbikes som transportmiddel kan vi komme steder, hvor andre rejsende ikke kan være med. Vi kommer længere omkring end bagbackerne, og vi kører ad stier (single-tracks), hvor bilerne heldigvis er forment adgang. Vi kører til afsides bjergegne, imellem terrasser af oversvømmede rismarker og på tværs af dybe slugter via de karakteristiske nepalesiske hængebroer.

Ruterne er lavet af nepalesere, som selv er bidt af mountainbikes, og som kender landet ned til mindste detalje. De ligger langt fra de populære trekkingstier til Basecamp, hvor Nepal desværre er ved at miste sin sande identitet. Ruterne er prøvekørt indtil flere gange, så distancerne er nøje afpasset til etapernes udfordringer. Også hotellerne er udvalgt med omhu, så vi kan slappe fuldstændigt af i rene, pæne og velfungerende omgivelser, når vi kommer frem om eftermiddagen.

Flere af dagene kører vi med frit udsyn til Himalaya-bjergenes højeste tinder. Det er simpelthen ubeskriveligt smukt! Landskabet er afvekslende, og vi skal køre både op og ned og fladt! Langs hele ruten kommer vi igennem de hyggeligste og mest autentiske små landsbyer, hvor kontakten til lokalbefolkningen sker helt af sig selv, men på en behagelig og naturlig måde. Vi skal selvfølgelig besøge de vigtigste templer og kulturelle attraktioner, som vi kommer forbi, men programmet er afslappet, og det haster ikke mere, end det jager!

Som et af turens højdepunkter skal vi besøge Chitwan National Parken på vores fridag i midten af rejseprogrammet. En sammenhængende naturområde på over 3.500 km2. Her venter der deltagerne en helt unik naturmæssig oplevelse! Vi skal nemlig på elefantsafari, hvor vi blandt andet har muligheden for at se asiatiske næsehorn, leoparder, tigre, kopraer og pytonslanger for at nævne de mest frygtindgydende! Der er selvfølgelig også aber, hjorte, bjørne, okser, hyæner osv. (700 dyrearter i alt). Vi skal også på kanosejlads (i store kanoer) på floden, der løber gennem parken, og her kommer vi til at se både krokodiller og deres spidsmundede fætre, gavialerne. Om aftenen er der lokal underholdning i parken (for de overlevne!?)

Vores Nepal ekspedition afsluttes med en tredages tur til selveste Himalaya-bjergene. Vi flyver til 2.700 meters højde (20 min) og cykler derfra til Murktinath i 3.800 ms højde, hvor vi kan opleve det højeste beliggende hinduistiske tempel i verden. Vejen derop afslører en natur, som man ikke i sin vildeste fantasi kan have forestillet sig! Rå, gold, barsk, ugæstfri, verdens ende er ordene, der beskriver den bedst. Efter ti km i et 300 meter bredt udtørret flodleje indledes en skrap stigning iblandt kolosale bjerge uden bevoksning af nogen art. Under os kan vi se små landsbyer, hvor nepalesere og tibetanere lever et vanskeligt liv med deres husdyr. Overalt omkring os – sneklædte bjerge fra 6.000 meter og opefter. Det begynder at rive i lungerne. Hver omdrejning bliver besværlig. Cyklen truer med at gå i stå. En kraftig vind gør os selskab. Vi skal være nede kl. 15.00, da vinden bliver så kraftig, at det bliver næsten umuligt at drive cyklerne frem, selvom det går nedad! Undervejs kan man få sig en kop te og kogte nudler til at styrke sig på i de små tehuse.

Facts om Nepal ekspeditionen:

Rejseplan:

Rejseleder: Cykelrejsen har dansk rejseleder samt certificerede nepalesiske guides og deres chauffør.

Program: Det overordnede program er følgende: Der køres 9 etaper og holdes tre fridage undervejs. De 9 etaper vil bringe deltagerne rundt i meget forskellige dele af Nepal samt til Annapurna nationalparken (3 dage). De enkelte etaper vil være meget varierede og forskellige indbyrdes, og der vil være masser at se og opleve undervejs!

Etaperne: Etaperne, der er lavet i samarbejde med vores nepalesiske guides, foregår i kuperet terræn og spænder fra 25 km til 95 km. Vores starthøjde i Kathmandu er 1.350 meter. I år vil højeste punkt være Muktinath (Annapurna) 3.800 m (optional). Højeste pas i løbet af cykelrejsen: 2.488 m. (800 højdemeter). Længste nedkørsel: 60 km. (Verdens længste siges det?)

Underlag: Underlaget er fortrinsvist grovkornede grusveje, men vi kører også i udtørrede flodlejer, på asfaltveje og lidt single track, når der er mulighed for det.

Forudsætninger og forberedelse: Deltagerne skal være i god cykelform på begyndende motionsniveau* eller lignende. Godt nok tager vi det stille og roligt, men ruterne er udfordrende, og dagene på cyklen lange. At have forudgående erfaring med mountainbikes er en rigtig god ide, men man behøver ikke være konkurrencerytter eller køre i klub! Dog forventes det, at man kender sine begrænsninger og har nogen erfaring med kørsel i bjerge (op og ned), samt at man er vant til at køre længere ture (60-75 km). Turen forudsætter utvivlsomt en målrettet træningsindsats!

*Med begyndende motionsniveau mener vi folk, der træner regelmæssigt (minimum en gang om ugen). Også veltrænede cykelturister er velkomne.

Overnatning: Hotelstandarden i løbet af rejsen varierer fra gode nepalesiske hoteller, som alle har været afprøvet på tidligere ture, til mere simple guesthouses (Annapurna). Dobbeltværelserne** har alle som udgangspunkt toilet med træk og slip og brusebad med varmt vand, men vi bliver nødt til at tage forbehold for strømafbrydelser og andre uforudsete hændelser, som desværre kan være en del af den nepalesiske virkelighed.

**Enkeltværelser er på denne tur kun en mulighed for kvinder, der rejser alene.

Forplejning: Hver aften (på nær én) spises der på hotellet, hvor vi bor. Vi spiser lokal mad, som deltagerne roligt kan se frem til. Man spiser faktisk rigtig godt i Nepal! Drikkevarer er eksklusive i prisen. Morgenmaden er med toast, marmelade m.m., smør, æg, pashupati, te, kaffe, mælk og juice/saftevand.

Bagage og følgebil: Vores bagage transporteres fra sted til sted og vores følgebil (bus) vil under hele ekspeditionen være inden for rækkevidde. Her kan man tage sig en slapper, hvis man føler sig utilpas eller bare træt. Vi medbringer i øvrigt en ekstra cykel til nødstilfælde.

Cykler: Mountainbikes medbringes hjemmefra eller lejes i Nepal. Når flybilletterne er købt, vil det blive meddelt hvor mange kg man må have med. Evt. transportgebyr for medbragt cykel betales af deltageren. Udlejningscyklerne i Nepal er af en god standard (i kendte mærker såsom Cube, Trek og Giant). Cykelleje koster 1.000 kr. for to uger.

Klima: Foråret er den bedste periode at rejse til Nepal på, da det bliver frygteligt varmt og regner meget om sommeren! I marts måned skal man regne med temperaturer imellem 20-28 grader om dagen. Noget lavere oppe i Himalaya. Temperaturene er perfekte til cykeludfoldelse, og sigtbarheden er som regel god. Dog bør man altid være forberedt på et regnskyl, så regntøjet og noget varmt cykeltøj skal selvfølgelig indgå i oppakningen. Derudover skal man huske på, at det er relativt køligt om morgenen, og at det bliver koldt hen ad aftentide og om natten.

Visum: Visum ordnes i lufthavnen ved ankomst. Hver deltager skal medbringe 4 pasfotos og 25$.

Vaccinationer: Statens Serum Institut tilråder følgende vaccinationer for rejser til Nepal: Difteri, Tetanus, Hepatitis A.

Pris: Pris pr. person* (13 overnatninger)

Inkluderet i denne pris: Flyrejse, lufthavnstransfer, 13 overnatninger på hotel/guesthouse, to indenrigsflyvninger (Annapurna) med cykeltransport, fuld forplejning (undtaget én frokost og én aftensmad, hvor deltagerne selv kan gå på opdagelse blandt et stort udbud af restauranter), tilladelse til Annapurna Nationalparken, entré til nationalparken i Chitwan, diverse entré-udgifter til templer (samt bus) og Bhaktapur m.m., flaskevand ude på ruterne, følgebil samt rejseleder/guides/staff.

Ikke inkluderet i prisen: Drikkevarer. Cykeltransport. Én frokost, én aftensmad. Evt. cykelleje i Nepal. Evt. overnatning i mellemlandingslufthavn m.m. Afbestillingsforsikring. Rejseforsikring. Visum, der betales i lufthavnen i Kathmandu (25$ pr. person).

 

  1.  
made-in.italy-1440w

Program

Deltagerne flyver fra Københavns Lufthavn med en enkelt mellemlanding til Kathmandu, Nepal. 

Vi tager på sightseeing rundt i Kathmandu i bus. Vi skal blandt andet se Bhaktapur, den ene af tre kongebyer, som er på UNESCO’s liste over world heritage for dens kulturrigdom i form af sten-, metal- og træudsmykninger. Vi skal også se kongebyen i centrum med den levende gudinde, det buddhiske tempel, Stupa Bathaumath og til slut gravpladsen Pashupati, hvor hinduerne brænder deres døde og smider asken i Ganges (et yderst makabert sted!) Overnatning Bhaktapur/Thamel.

  1. Romantisk og bevægelig tur igennem Katmandu-dalen. Grovkornede grusveje blandt små landsbyer og de karakteristiske bølgende terrasser. Afsluttes med længere asfaltstigning, hvor vi blandt andet skal se et Buddhistisk tempel. 
  1. Længere og mere udfordrende etape med mange kortere bakker. Fortrinsvist grusveje i pragtfulde bjergrige omgivelser langs smaragd-grøn sø og højt hævet over en brusende flod. På vejen besøger vi et buddhistisk tempel og et buddhistisk kloster. 63 km.

Lang asfaltstigning til Simbhanjayang-passet (2.488 m.) 13 km med ca. 800 højdemeter (ikke specielt stejl). Den gamle vej til Indien. På vejen besøger vi et miniature buddhistisk tempel, hvorfra man i klart vejr har udsigt til Mount Everest. Derefter 60 km fantastisk nedkørsel med over 100 kurver, blomstrende røde og hvide Rhododendron og pragtfuld udsigt til terrasseinddelte småbjerge. Små asfaltveje. Praktisk talt ingen trafik før vi nærmer os byen, hvor vi skal overnatte. 

Helt flad og meget romantisk etape. Anden halvdel af etapen køres på grusveje langs med floden Rapti Nadi i pragtfulde omgivelser med rismarker på den ene side og nationalparken på den anden side af vejen. På vejen iagttages nepalesernes fantasifulde brug af floden. Om eftermiddagen skal vi se, hvor elefanterne bor samt et lille museum for nationalparkens dyr.

 

Vi starter tidligt med kanotur i meget eventyrlige omgivelser. Masser af eksotiske fugle og andre dyr som krokodiller og gavialer. Dernæst en “junglewalk”, hvor vi bl.a. kan være heldige at se asiatiske næsehorn på tæt hold. Om eftermiddagen elefantsafari, hvor vi (i sikker højde) kommer til at se en masse af junglens dyr i deres naturlige habitat, bl.a. næsehorn, der græsser langs floderne. Om aftenen lidt lokal underholdning med dans og musik.

Relativt udfordrende rute med mest først hel flad asfaltvej, dernæst grusveje i alle afskygninger. Afsluttes med en svedig stigning til Bhandipur (1.142 m) (8 km), en meget charmerende, gammel by i Nawari-stil med ornamentale træudskæringer på husfasaderne og drømmeudsigt til hele rækken af sneklædte Himalaya-bjerge.

Rejsens længste og nok mest udfordrende rute samlet set. Forskellige muligheder for at køre noget af turen i følgebussen. Første del er asfalt med mest nedadbakke. Anden del er bevægelige grusveje og en del højdemeter, når man tæller sammen. Ufattelig smuk udsigt til Annapurna-massivets mange tinder i løbet af indkørslen til Pokhara. 

Vi holder endnu en tiltrængt fridag, hvor man kan slappe af ved søen eller paraglide fra bjerget Sarankot med udsigt over søen Phewa Tal og til Nepals måske flotteste bjerg – det hellige bjerg Machapuchhare, fiskehalebjerget (7000 m). Gode shoppingmuligheder i Pokhara, hvor alle treks til Annapurna starter fra.

Tidligt om morgenen flyver vi til Annapurna nationalparken. Det tager ca. 25 minutter. Efter morgenmad kører vi en tur fra 2.800 m til Murktinath i 3.860 meters højde via Jharkot. Relativt udfordrende tur. Første del foregår i et 400 meter bredt udtørret flodleje i storslåede omgivelser med høje bjerge, uendelige udsigter, de længste hængebroer og et meget autentisk Mustang landsby. Anden halvdel er mere udfordrende, hvor kun veltrænede ryttere kan holde sig i pedalerne (optional). Dog er det ikke forbudt at trække. Til gengæld en relativt kort tur på ca. 23 km ud og 23 km hjem. Murktinath er en lille men meget karakteristisk landsby med ældgamle templer, både hindu og buddhistiske. Flot udsigt til Annapurna I (8.095 m). Vi kører i det udtørrede flodleje og zigzagger os vej op ad stenørkenens stejle skråninger. 

Pragtfuld tur (mest) nedadbakke fra 2.800 m til 1.200 meter. Vi skal køre langs en næsten udtørret flod, der er mere end 500 meter bred. Omgivelserne er dramatiske og storslåede og ændrer sig fra goldt til frodigt. Vi følger floden, der bugter sig ned imellem de snehvide kæmper Annapurna (8.091 m) og Dhaulagiri (8.167 m). Det er simpelthen euforisk! Halvvejs nede starter, det man kalder verdens dybeste slugt, hvor man cykler halvvejs oppe på den ene side i ekstremt dramatiske omgivelser! I Tatopani, hvor vi skal bo, kan man skylle støvet af i de dejligste hotsprings… aaah! 

Nedkørslen fortsætter ned igennem slugten i dramatiske omgivelser med tårnhøje klipper til siderne og den brusende flod i midten. I Beni sætter vi cyklerne på bussen og kører det sidste stykke tilbage til Pohhara. 35 km. Om eftermiddagen flyver vi tilbage til Kathmandu.

Vi indstiller natur/kultur-tidsmaskinen til at tage os tilbage til Europa. Vi vil forsøge at planlægge hjemrejsen, således at der bliver lidt tid til shopping m.m., før vi tager i lufthavnen.

made-in.italy-1440w

Kommentarer

Bjergtaget og rørt på alle sanser – men tag det seriøst, når Joachim skriver, at I skal være veltrænede til turen! Tolv fuldstændigt forrygende dage på mountainbike igennem øde, smukke, strabadserende terræner! I kan roligt glæde Jer til en tur, som det kun er meget få mennesker forundt at have været på! 50-90 km om dagen Seks til ni timer i sadlen hver dag igennem egne, hvor kun lokale nepalesere bevæger sig. Splinter nye MTB og høj daglig service gjorde den tekniske del af turen til en upåklagelig oplevelse! Følgebil med plads til en træt deltager. Enkel med næringsrig kost – HVER dag! Vi boede godt, men enkelt, lige netop det man har lyst til på sådan en tur! Udsigt, udsigt, udsigt! Den nepalesiske guide, Ox, har touret Nepal i over 20 år. Han kender de ruter, som giver de mest fantastiske fysiske og visuelle oplevelser! Hver eneste dag bød på udsigter, som bare MÅTTE foreviges! Voldsomme udsigter til 8.000 meter bjerge, nedkørsler på over 50 km! Små propelfly, som fragtede os til nye højder og oplevelser! Små spisesteder langt, langt ude i bjergene, som tryllede nærende retter frem. Hængebroer, der skulle krydses, imens en flok grippe grådigt fortærede en ged i det udtørrede flodleje! Andre steder måtte vi af med skoene og bære cyklerne igennem strømmen, som gennemskar grusvejen! Vi fik første parket, men vi skulle arbejde for det, HVER dag, mange timer med meget ømme muskler og bagdel! Men næste sving var et WOW og det næste Woooowww, og sådan blev det ved! Vi var et blandet herre- og dameteam fra Danmark. Alle i rigtig god form og rutinerede MTB kørere, og vi fik vores sag for, men fik belønninger hver dag! Igen, tak for den fedeste tur jeg har været på, sikke oplevelser! Nyd det, god tur!

Søren Schriver, Århus

I en alder af 53 år må jeg konstatere, at MTB-Nepal 2015 har været min største ferieoplevelse nogensinde! Turen indeholdt rige oplevelser på natur, kultur og sport. Alt sammen krydret med et godt fællesskab og sammenhold blandt nye rejsekammerater. Mødet med Nepaleserne, der til trods for stor fattigdom var venlige og imødekommende giver stof til eftertanke for en i deres øjne rig vesterlænding. Jeg har svært ved at komme med forslag til ændringer. Det virker som om, I har optimeret alt!

Peter Jensen, Silkeborg

Fantastisk! Et eventyr og en dannelsesrejse!! En rejse der sidder fast i hjertet! Jeg fik meget mere end forventet... både oplevelser og kilometer... og så sammen med helt fantastisk dejlige medcyklister!

Jesper Breum Winkler, Jyllinge

Fantastisk! Vi fik Nepal ind under huden - kæmpe oplevelse! Har rejst meget, men dette har været en af de fedeste ture!

Henrik Agerholm, Brædstrup

Jeg har fået en oplevelse af de helt usædvanlige - og en oplevelse jeg ikke havde fået uden min MTB. Det er en helt suveræn måde at opleve et land som Nepal på. Og jeg må sige at oplevelserne jo nærmest stod i kø kilometer efter kilometer, time efter time, dag efter dag. Planlagte oplevelser - men også de impulsive, dem vi opsøgte - og ikke mindst, bare dem der kom til os på vores vej! Det rene vanvid - hvad jeg har oplevet på denne tur. Der var også for mig mange spændende udfordringer undervejs. På fysik, teknik, kultur, miljø, trafik, hoteller, mad, m.m. Men jeg var aldrig i tvivl om, at jeg var i gode hænder hos dig og mine rejsefælder - og aldrig (næsten aldrig) blev mine grænser overskredet for, hvad der var muligt, selvom jeg fik prøvet en masse, jeg aldrig har prøvet før. Jeg synes selv, jeg havde forberedt mig sådan nogenlunde hjemmefra - hvad angår landet Nepal. Men alligevel ikke godt nok. Især forureningen i så smukt et land med så farverig en kultur - det var chokerende at opleve. Og det giver nu, hvor jeg er hjemme igen - anledning til nogen refleksion!

Lars Toft, Svendborg

En fantastisk oplevelse i et land, som var totalt ukendt. En oplevelse som jeg aldrig nogensinde glemmer!

Finn Kristensen, Svendborg

Tusind tak for en fantastisk, oplevelsesrig og uforglemmelig tur! Passer mig fint, at vi undervejs har taget os tid til at gribe chancen for at opleve så meget som muligt. Super!

Pernille Lionett, Randers.

Det er med stor længsel, at jeg ser tilbage på to uforglemmelige uger i Nepal med store oplevelser og godt fællesskab!

Frank Hinrichsen, Haderslev

Helt i top - fantastisk rejse - oplevelserne overstiger klart, det jeg forventede!

Hans Verner Hansen, Silkeborg

En oplevelse ud over det sædvanlige - som forventet - bare bedre!

Ole Rasmussen, Svendborg