Hvem er jeg?

Den røde tråd i mit liv har været basketball, som jeg startede med at spille i 13-års alderen. Ved at spise masser af ærter og gulerødder, så lykkedes det mig at blive så høj, at det kunne række til betalte universitetsophold i Michigan og på Hawaii (tre år i alt); Dansk Mester med Værløse Basketball Klub; fem år som professionel basketball-spiller i Italien og 10 år på det danske herrelandshold.

Kærligheden gjorde, at jeg valgte at slå mig ned i Italien, hvor jeg stadig bor ved Gardasøen med min familie (kone og tre børn). Jeg startede Bike Italien i 2007 og har lavet cykelferier lige siden. Mine gæster er mest danskere, men også skandinaver og amerikanere kommer til Italien for at cykle.

 

Familieferierne og cykeluger/træningslejre for landevejsryttere var de første cykelferier, som jeg fik afviklet. Dernæst kom ture for cykelturister og mountainbike-klubber. Ikke længe efter lykkedes det at komme afsted til Nepal, hvor jeg indtil videre har lavet seks ture. Det er også blevet til en tur til Brasilien og senest en tur til Jordan. Programmer for ture til Sinai-ørkenen, Vietnam (marts 2022) og Ladakh (Himalaya) er også klar, men har af forskellige årsager endnu ikke været afviklet.

Mine cykelferier - kort fortalt

Kort fortalt, så laver jeg cykelferier til hele cykelfolket:

  • Familieferier (for familier med børn helt ned til 6 år). Endnu mindre børn kan medbringes i en trailer til cyklen (orange rute) eller en “løftet” cykel. Men der er også ruter i forskellige sværhedsgrader for voksne, deres venner og/eller deres store børn.
  • cykeluger og træningslejre for landevejsryttere
  • cykeluger og træningslejre for mountainbike-ryttere
  • cykelferier for cykelturister (ved Gardasøen, i Trentino og fra Lucca til Rom)
  • cykelferier for eventyrere (Jordan, Nordvietnam og Nepal).

Familieferierne foregår ved Gardasøen (Veneto, Lombardiet, Trentino, Valpolicella og Verona) og er uden guide. De andre cykelferier er med guide.

Jeg laver både tilmeldingsture og skræddersyede cykelferier (klubber, virksomheder eller grupper af venner). Hvis I er tidligt ude (august-oktober året før), så kan I reservere en uge i det følgende år og få designet cykelferien præcis, som I vil have den. De fleste mountainbike-ture bliver lavet som skræddersyede arrangementer! I april og oktober kan jeg desuden lave kortere arrangementer til mindre grupper, eller fungere som guide ved Gardasøen (både landevej og mountainbike).

Til fælles har mine ture et højt kvalitets- og serviceniveau, der sikrer, at vores gæster kommer hjem med positivevarierede og anderledes oplevelser!

Bike Italiens cykeluger for motionister kendetegnes ved:

  • Stærkt fokus på sikkerhed når vi kører!
  • Nøje udvalgte ruter, der fører over de højeste og mest spektakulære pas, forbi kulturelle og historisk interessante steder og de flotteste udsigtspunkter!
  • Et højt kvalitets- og serviceniveau (+fleksibilitet) – vi gør gerne en ekstra indsats for at imødekomme de enkelte gæsters ønsker!
  • Kvalificerede guider med indgående lokalkendskab og lang cykelerfaring bag sig.
  • En venlig og afslappet atmosfære af og på cyklerne.

Bjarke Andersen (fra Ikast) har været min faste med-guide næsten helt fra begyndelsen. Bjarke har lang erfaring med motionscykling, holder meget af Italien og spreder masser af midtjysk lune i feltet! Idrætsfortid: Svømning og Triathlon. Har gennemført Trans Alp (785 km, 18.810 hm), Coast to Coast (800 km, 16.500 hm), Tour des Grande Alpes, Frankrig (766 km, 16.500 hm), 2x Giro delle Dolomiti (765 km, 15.000 hm). Dolomitterne – råt for usødet (764 km, 14.641 hm). Løb: Marmotten, Fausto Coppi, Claude Criquelion, Granfondo Colnago. Har været guide på vores ture: Dolomitterne Unplugged, Grandissimo Trentino, Milano-Rom, Rom-San Marino et utal af gange! Bjarke er gift med Lotte Færk Klausen, som ofte tager med på turene og hygger om deltagerne!