Bike & Vin

31.08.24
08.09.24

12.495 kr.
(med fly)

København
Billund

Maks. antal
deltagere: 14

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
Condividi su pinterest
Condividi su whatsapp
made-in.italy-1440w

Bike & Vin

Turen er udsolgt. 

Der venter vores gæster et superspændende arrangement med masser af input til den vin-interessede cyklist om dyrkning og produktion og ikke desto mindre smagning af de bedste Norditalienske vine! I årets version af turen kan de opera-interesserede desuden se/opleve opera i Arena’en i Verona (optional)! Det drejer sig om Gioacchino Rossini’s verdensberømte opera Barberen i Sivilla, som vi kan se/høre siddende på 2000 år gamle marmortrin med stearinlys i hånden!

Den guidede tur bringer jer igennem følgende vindistrikter:

  • Valpolicella
  • Bardolino
  • Lugana
  • Custoza
  • Alto Mincio
  • Terra dei Forti

Bakke- og bjerglandskabet, som vi skal besøge, er det romantiske, historisk interessante og naturmæssigt vidunderlige område klemt inde mellem imellem Alperne og Po-sletten og mellem Gardasøen og Verona!

Cykelruterne (seks i alt) vil bringe jer igennem snorlige rækker af vinrænker tynget af fuldmodne druer, forbi blomstrende oleander og duftende cypresser! Vi kommer også forbi en række af områdets bedste udsigtspunkter, skumle borge fra middelalderen, en valfartskirke, et munkekloster, hyggelige muromkransede byer, antikke villa’er samt en række spændende historiske og kulturelle attraktioner!

Som noget nyt skal vi deltage i et kursus for at lære at lave pasta fra bunden! Det foregår i den romantiske by Borghetto, som er kendt for deres papirstynde tortellinier, hemmelige opskrifter og de små møller, hvor melet blev malet med floden Mincio som drivkraft.

De daglige etaper er ca. 40-50 km. Underlaget er grus, cykelstier og mindre, interne asfaltveje. Landskabet, vi kører i, er lettere kuperet, imens bjergene, der kan nydes langs hele ruten, kun er til syns! Cyklerne er mountainbikes med gearing, der passer til ruterne. Også E-bikes kan bestilles, men er forbundet med et tillæg. 

Overnatning foregår på hyggelige, familieejede agriturismo’er, som bedst kan oversættes med ombyggede husmandssteder eller vingårde, hvor der stadig er landbrugsproduktion af en eller anden art. Nogle gange spiser vi på stedet, andre gange spiser vi på restaurant. 

Program: Den røde tråd for vores cykelferie er VIN! Og hvad er mere oplagt end at tage til vinfestival i vindistriktet Terra dei Forti umiddelbart nedenfor murene af middelalderborgen Castello di Sabbionare (Avio), omgivet af de Val Lagarinas smukke og dramatiske bjerge? Festivalspladsen har masser af boder og aktiviteter som gøgleri, teater og guidede vinsmagnings ture! Byens borgere er klædt ud i middelalderkostumer og konkurrerer i forskellige discipliner relateret til vindyrkning og produktion.

En morgen giver vi vinbonden, hos hvem vi bor, en hånd med til at få de tunge vindrueklaser klippet ned. Vi presser saften ud med fødderne, som man gjorde engang og smager på den friske druesaft, inden den gærer og bliver lavet til vin!

I hvert af vinområderne, som cykelruterne bringer os forbi, skal vi til vinsmagning, hvor vi udover at smage på de ædle dråber vil få lov til at se (og snuse til) egefadene og høre om produktionens mange faser og de små fif, som er gået i arv fra generation til generation. Vi kommer også forbi et grappa-destilleri med 100 årig tradition, og også her skal vi smage! 

Som et andet af ugens højdepunkter skal vi deltage i Valpolicellas vigtigste vinmanifestation La Magnalonga (“det lange måltid”), der foregår… til fods! Denne mangeårige og populære tradition tager udgangspunkt i Valpolicellas hovedstad, Negrar, hvorfra man besøger en række de ældste vinproducenters antikke villaer og smager på de bedste af områdets verdensberømte vine lige fra Valpolicella Classico Superiore til Ripasso og Amarone samt Recioto til desserten! Flere af vinkældrene byder desuden på live musik, så stemningen er bare dejlig!

Vinene serveres med lokale retter, der tilsammen udgør et kongeligt måltid med morgenmad, snack, antipasta, første og anden ret, ost, is, dessert og kaffe med grappa! En uforglemmelig oplevelse for mad- og vinelskere, som kun kan opleves i Italien!

Ydermere skal vi til fods besøge et afsidesliggende valfartssted, der hænger som en ørnerede på en lodret klippe-facade! Stien, hvis trin er hugget ind i klippen med håndkraft, har siden tidernes morgen fungeret som “syndesti”, hvor syndere på “afveje” kunne få Guds syndsforladelse ved at kravle op på knæ! Et underfundigt sted med en himmelsk udsigt over Val Lagarina og Lessinia bjergene! (Husk gode sko og/eller knæbeskyttere, hvis I har været slemme!?)

Program: Deltagerne vil modtage flybilletterne og et dagsprogram ca. en måned før afrejsen, hvor der udover de enkelte dages indhold vil være oplysninger om rejseplan, ind-tjekning, bagage, navne/adresser på overnatningssteder, de andre deltageres navne, en huskeliste m.m.

Priser:

Med fly, pr. person. Inkl. morgen- og aftensmad. 12.495 kr.

I egen bil, pr. person. Inkl. morgen- og aftensmad. 10.295 kr.

Priserne ovenfor indeholder italiensk moms (IVA).

Inkluderet i prisen: Flyrejse, lufthavnstransfer, otte overnatninger med morgen- og aftensmad, bagagetransport, cykelleje, opera i Arena’en i Verona, Magnalonga (Negrar), vinfestival i Avio, pastakursus i Borghetto, vinsmagning i Valpolicella, vinsmagning i Lugana, besøg på grappa-destilleri, evt. La Cantina Sociale i Custoza, guide samt moms (IVA).

Ikke inkluderet i prisen: Tillæg for enkeltværelse, tillæg for evt. elektrisk cykel, frokost og alle drikkevarer (udover vinsmagninger m.m.)

Tillæg for enkeltværelse: 200 kr. pr. nat. Vi kan kun tilbyde enkeltværelser i den udstrækning, at hotellerne kan/vil stille dem til rådighed.

Flyrejse: Flyrejsen foregår til og fra Københavns Lufthavn hhv. Billund. Vi henter jer i lufthavnen og bringer jer til startdestinationen.

Udrejse: 31/8-2024

Hjemrejse: 8/9-2024

Bagagetransporten sørger vi for! Det er dog en god ide at medbringe en lille rygsæk til regntøj eller evt. en cykeltaske til styret eller sadlen m.m.

Overnatning: Vi bor på hyggelige rustikke overnatningssteder (agriturismo m.m.) med masser af charme og atmosfære! Overnatningsstederne har alle swimmingpool, så husk badetøj.

Leje af cykler klarer vi – mountainbikes med en gearing, der passer til ruterne. Foretrækker I at medbringe jeres egne cykler, trækker vi cykellejen (-350 kr.) fra i feriens pris. Det er desuden muligt at bestille en elektrisk cykel, men det er forbundet med et tillæg på 1.500 kr. Det er ikke muligt at medbringe E-bike med flyet!

Forplejning: Morgenmad og aftensmad (ekskl. drikkevarer) er indregnet i prisen. Frokosten spises ude på ruten og er for egen regning.

Maksimalt deltagerantal: 14 personer. Minimum 10 deltagere.

made-in.italy-1440w

Kommentarer

Bike og vin 2023 var en helt igennem fantastisk cykelferie! Efter at have modtaget programmet for ugen var forventningerne store, og de blev fuldt ud indfriet og meget mere til. Tak for dit store engagement og servicering af os gennem hele ugen. Jeg har virkelig fået meget mere end value for money! Et tæt program med mange forskellige kulturelle-, kulinariske- og naturoplevelser, men også tid til hygge og afslapning. Joachims engagement og store lokalkendskab betød, at vi fik set så meget, som vi ellers aldrig ville have opdaget. Overnatningsstederne var af rigtig flot standard og maden ligeså. Efter sådan en uge er man glad og mættet af indtryk. Turen kan varmt anbefales til alle, der gerne vil have en aktiv ferie med mange oplevelser og hyggeligt samvær med ligesindede.

Jens Pedersen, Brabrand

Det var anden gang, vi har deltaget på en Bike Italien tur (første gang var en fantastisk familietur), så også denne gang tak for en fantastisk tur, der fuldt ud levede op til forventningerne, og mere til! Vejrguderne var også med os hele ugen med varme og solskin, så det burde ikke kunne gå galt. Rigtig mange gode oplevelser i selskab med mange andre søde mennesker, hvor hele flokken hurtigt faldt i hak sammen. De valgte overnatningssteder var alle fantastiske, på hver sin måde, med fin standard, gæstfrihed og atmosfære. Cykelturene mellem de enkelte seværdigheder var tilpas lange og indebar både nemme og lidt udfordrende bakker, megen varme, motion og varierende landskaber, men også nogle gode traveture. Udflugtsmålene var godt valgt, og vi fik smagt mange forskellige slags vin og grappa. Især var turen til Negrar i Valpolicella, hvor vi deltog i manifestationen Magnalonga Settembrina, en stor oplevelse! Bagagetransporten fungerede til punkt og prikke, og Joachim var en fantastisk vært og rejseleder på alle måder.

Bent og Hanne, Brabrand

Tusind tusind tak for en fantastisk tur! Gode, smukke cykelture, fantastiske oplevelser, søde mennesker, gode overnatningssteder. Så mange oplevelser for alle sanser... Er så træt men glad! 🙂🙂 Du er en fantastisk guide og har skabt et rigtig godt koncept. Tak for en skøn skøn ferie med dejlige oplevelser og en indføring i cyklingens verden. Jeg fik overskredet grænser, men oplevede også en stejl læringskurve og kæmpe succesoplevelser! Oplevelser, motion, nydelse og glæde i skøn forening! Kan kun anbefales. ..

Iben Djurhuus Johansen, København.

Efter mange måneders ventetid på turen til Norditalien, blev de opskruede forventninger til fulde indfriet i form af fede cykelruter med passende sværhedsgrad og interessante besøg på vinlokaliteter med engagerede lokale vinmennesker, hvor man virkelig fornemmede passionen for vin! Joachim er en engageret, sjov og vidende rejseleder med mange anekdoter og et stort lokalkendskab. Vi har fået et godt indblik i den italienske livsstil... Vi kommer igen!

Morten Ellesøe Hansen, København.

Vi sidder nu på vej hjem i lufthavnen efter en uges tur på cykel i Italien og taler om, hvor fantastisk en tur vi netop har haft! Vi fire kom som to helt uerfarne mountainbikers (som fik E-cykler) og to med lidt erfaring fra de danske skove. Sammen med fire andre, hvor aldersspredningen fra 52 til 67, blev de daglige ture tilpasset således, at alle kunne være med, og flere grænser blev flyttet til et niveau, der var langt over det, som vi kom med! Bike Italiens kendskab til området er simpelthen imponerende, hvor vi bogstaveligt talt susede indmellem vinrankerne med druer ad libitum til følge. Andre ruter med bakker stejlere end set i Danmark udfordrede vores tændstik-ben til grænsen, men med overbevisende coaching kom alle til tops! Overnatningsstederne, som alle var Agriturismi (små vingårde med 10-12 værelser) var alle af høj standard, gæstfrihed og atmosfære, der match'ede temaet med vin. Der var taget hånd om alt fra flyboarding i Danmark til retur, opsamling, hoteller, mad og daglig bagagehåntering. 5⭐️ for Joachims engagement, humor og energi! Stor tak fra alle os,

Jette og Morten Vestergaard, Sanne og Karsten Hjelm, Sæby.

Vi vil blot sige tusind tak for en fantastisk uge med dig og cykelholdet. Det var et super godt og varieret program og en dejlig uge gennem flotte landskaber, gode indslag og seværdigheder. Selvom vi ikke kendte størstedelen af cykelholdet, så var vi heldige med, at det var rigtig hyggelige folk, som bidrog til en dejlig uge. Vi var lidt spændt på den fysiske del af turen vedrørende afstande og stigninger, men det var efter vores mening meget passende. Nu hjemme igen og “suget ind” i arbejde, men må lige stoppe op et par gange og tænke tilbage på vores dejlige tur!

Lene og Erik Winther, Virum

Tak for en fantastisk cykelferie! Vores hold var meget blandet mht cykelkompetencer og -erfaring. Du delte på bedste vis sol og vind lige, så der var cykling tilpasset alle. Som den uerfarne el-mountainbike cyklist jeg er, tog du mig under dine vinger de første dage og sørgede for, at humøret var højt og udfordringerne tilpas – også for ”de ængstelige”. Din positive personlighed og afslappede humor var det halve af turens succes! Vi kørte igennem de mest idylliske landskaber, boede dejlige og meget personlige steder og kom via dig tæt på de lokale. Du har sikkerheden i højsædet – også efter en vinsmagning! Tak for det!

Inge Wulff, Odense

Sol, cykler, samarbejde, charme og super stemning - bragte en god, stor men uhomogen gruppe rundt i vinlandet omkring Gardasøen. Skøn tur på mange gode locations!

Kaj Klint Pederser og Dorte Harpøth Johannesen, Frederiksberg

Tusind tak for den helt igennem skøn, dejlig og fantastisk uge på MTB. Kim og jeg er nye på sådan en cykel, men vi har haft en dejlig oplevelse. Og så med gode historier og anekdoter. Kim talte sandt, da han roste dig i høje toner 🙂

Kim og Marianne Schou, Nakskov

Tak for endnu en dejlig cykeluge, hvor Joachims personlige engagement, passion og lokalkendskab skabte en fremragende kombination af motion, kultur og natuoplevelser! Joachim har også denne gang formået at finde charmerende og hyggelige overnatningssteder!

Henrik og Marianne Hasselbalch, Holte

En helt igennem fed tur med masser af sjove og kulturelle oplevelser! Vi har haft et lækkert og godt sammenhold i hele truppen. Dejlige værelser med skønne værter!

Jørn Hansen og Lene Baltzer, Nakskov

En rigtig god uge med masser af motion og oplevelser! Et godt område at cykle i blandt vinmarker og smagsprøver! Den bedste cykeltur vi har været med på, ikke mindst takket være Joachim.

Dorte Ørvad og Preben Nielsen, Bjert

Masser af kulturelle oplevelser, lækker autentisk italiensk mad, gode vine! Distancer alle kan være med på.

Charlotte Falden, Køge

Wow for en dejlig ferie! Fantastisk oplevelse med det bedste mad, vin og super fede oplevelser! Tak Joachim - du gør det godt for os. Hils den seje Nicolas!

John Zajac og Johnna Bjørn, Søllested

Super, fantastisk tur med masser af gode oplevelser, god mad, og en fantastisk guide (Joachim). Gode bakker opad, pyha!

Jesper Jensen og Jannie Mikkelsen, Spentrup

Vi får meget viden om vin- og grappaproduktion, smag på forskellige druer, sjovt at producere saft, som senere bliver til vin. Meget god input med festivitas ved høstfest, gode cykler, veje/ruter og guide.

Skaidre Dechlis og Ole Madsen, Gjerlev

Det er os, som takker for en fantastisk uge med dejlige, skønne omgivelser med masser af afslapning & hygge! På overnatningsstederne var der idyllisk og ro efter dagens strabadser på cyklen 😉 Vi har nydt billederne, som du har lagt ud samt dine kommentarer, ja, vi får det jo på den “rå” måde…, og vi vil, når kulden rigtig tager fat her i Danmark, tænke tilbage på denne uges ferie med glæde helt ind i sjælen! Og så lige et par ord med på vejen: “Bike & vin gør dig glad, men man kan sagtens klare sig uden al den mad! Med pasta i store mængder, og du får ingen trængsler!"

Beate og Benny Balslund Pohlig Kristensen, Frederiksberg

En på alle måder fantastisk tur. Information om turen før og under, overnatningssteder, forplejning, cykelture, kultur-/historie-/naturoplevelser, socialt samvær, din tilgang til og håndtering af turen osv. var helt i top. En meget intens og autentisk tur, som vi til enhver tid vil anbefale til andre, der forstår at sætte pris på en anderledes og aktiv ferieform!

Jesper og Helle Winther Lindstrøm

Allerførst vil vi gerne sige tusind tak for dit selskab og turen i det hele taget! Vi nød blandingen mellem virkelig lækker og varieret mad, vin, cykling og oplevelserne for øjnene samt den gode stemning i hyggeligt selskab! Jette takker specielt for gode ”rygstød” på højdemeterne!

Jette og Ole Nørgaard Olesen, Sunds

En skøn måde at holde ferie på! Kommer helt sikkert igen! Måske Val di Non i 2021?

Per Lund Hansen, Farum

Vi kvitterer med fem stjerner for en fantastisk cykeluge med dejlige udsigter, hyggelige indkvarteringer, gastronomi, vin og oplevelser i særklasse!

Rie og Jørgen Nygaard fra Sorø

Så er vi kommet hjem og er startet på arbejde - det var nu lidt hårdt de først par dage - vi manglende jo nok lidt "bike" og "vin" at starte dagen på!? Selvom vi endnu ikke helt har fået "bearbejdet" de mange oplevelser, er vi begge helt enige om, at det var en utrolig dejlig tur med mange fantastiske oplevelser for alle sanser, både naturmæssigt og kulturelt! Vi nød det gode sociale samvær med jer! Vi er også helt sikre på, at det ikke er sidste gang, vi skal på bike-tur, da det er en skøn måde at rejse på! Vi fik rigtig mange indtryk på en ny og anderledes måde! Tak for at I var med til at bidrage til en skøn tur! Vi kan vist roligt sige som H.C. Andersen: "At rejse er at leve!"

Erik og Birthe Rahbek Hinrichsen

Vi, Ejgild og Ulla, vil lige sige tak for en fantastisk bike & vin tur i september måned. Det var over al forventning! Vi havde en dejlig uge sammen med cykelholdet! Kan klart anbefales til andre, som har lyst til en aktiv ferie.

Ulla og Ejgild Klejnstrup, Vildbjerg

Vi vil bare lige endnu en gang sige tusinde tak for en fantastisk uge (uge 39), vi er stadig "høje" efter "tour de Garda" En uge som du havde fået sammensat helt perfekt med cykel-udfordringer, natur, kultur, hyggelige overnatningssteder, spisesteder, menuer osv. Vi er helt klar til en tur igen til næste år 🙂

Per Knudsen og Vibeke Hansen, Glostrup

Tak for en dejlig cykelferie ved Gardasøen sammen med dig! Det var en oplevelsesrig uge - blandet med historiske steder og en dejlig italiensk natur - og med "lidt udfordringer" for nogle af os. Jeg fik i hverfald flyttet nogle mine grænser! Dejlig mad og ikke mindst overnatningsstederne - med og uden udsigt :-)) Hvert sted havde sin charme. Og så det gode humør hele ugen, hyggelige samvær, sjov og godmodige drillerier blandt os alle!

Kenneth og Helle Prang, Tune

Tak for en dejlig tur i sidste uge, en dejlig oplevelse som vi vil tænke tilbage på med glæde i lang tid... Dejlig kombination af cykling og afslapning (vin OG andet) , og vi fik set en masse som vi aldrig ville have fundet af os selv. Og sammenholdet på turen fungerede fantastisk, det var dejligt at være sammen med alle de dejlige mennesker, som vi hyggede os meget med, uanset at vi ikke kendte hinanden før turen. Vi vil (og har allerede) anbefalet turen til andre, vi gør det gerne igen selv!

Mette Kann og Henrik Bo Villadsen, Skanderborg

Dejlig tur med sanserne i højsæde, flotte udsigter, rigeligt med fantastisk mad & vin og hyggeligt samvær på dejlige indkvarteringer! En guide på hjemmebane, med god viden og fortællelyst om området og historien! De besøgte arrangementer var autentiske og uden andre turister! Dejlig tur som varmt kan anbefales!

Pelle Rothenborg-Laprath