Milano-Rom på E-Bike.

Milano-Rom på E-Bike. 

Skribent: Rigmor Byskov, Frederiksværk. 

Ferie for os har gennem de seneste år været kombineret med cykling, og da vi så faldt over Bike Italien og de mange spændende ture, som de kunne tilbyde, besluttede vi at prøve Milano – Rom turen. Jeg havde bare et krav, jeg ville på el-cykel, ellers tvivlede jeg på, at jeg ville være i stand til at køre ca. 120 km og ca. 2000 højdemeter, 7 dage i træk.

Vi fik 3 andre par fra vores cykelklub med på ideen og kravet fra 2 af damerne var ligeledes: El-cykel!

Det meldte vi ind til Joachim, og han gjorde et kæmpe arbejde i foråret 2020 for at finde 3 el-racer-cykler i små størrelser. Det lykkedes, og vi var glade og spændte på, hvordan det ville være.

Etape 1 var på 119 km og 2200 hm, heraf 3 ret lange stigninger. Vi fik hurtigt lært at bruge motoren, men havde ikke helt styr på, hvordan vi skulle rationere, så vi ikke brugte strømmen for hurtigt. Det betød, at da vi nåede de sidste 5 km op af den sidste stigning, så var vi løbet vi tør for strøm. Heldigvis var der stærke mænd med, som gerne hjalp os op. Men så fik vi lært det.

De næste dage sparede vi på strømmen og brugte den kun, når det gik opad, og når vi havde brug for ekstra hjælp. Dertil fik vi altid ladet batteriet op i frokost pausen, mest for en sikkerhed skyld, for vi blev faktisk ret gode til at rationere, så det kunne holde hele turen.

Selv med el-cykler skal man have forberedt sig hjemmefra, for der skal stadigvæk arbejdes. Og vi kom ikke op før de stærke drenge, medmindre vi gav den max strøm, men så holdt batteriet heller ikke til hele turen.  Det handlede om at køre op i et roligt tempo, egentlig som vi ville gøre på en kort stigning hjemme på en lørdags-træningstur. Nu kunne vi bare holde til de meget lange stigninger.

Milano-Rom turen er en fantastisk oplevelse: mega hård, fantastiske naturoplevelser, vel tilrettelagt, gode hoteller, god mad og det sociale var helt i top!

På vej ind til Rom sad jeg og tænkte, at det her gør jeg ikke igen, men nu har vi været hjemme et par dage og er ved at være klar til at cykle igen, og så er vi da begyndt at snakke om, hvad for en vi tager næste år: Måske Rom-San Marino eller Bike og Vin – mulighederne er mange, men et er sikkert, det bliver på el-cykel!

Rigmor Byskov 64 år, har cyklet landevej i 6 år mere eller mindre ambitiøst.