Blå rute B

01.07.2023
31.07.2023

9.695 kr.
(med fly)

København
Billund

Minimum
2 personer

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
Condividi su pinterest
Condividi su whatsapp
made-in.italy-1440w

Blå rute B

Den Blå rute B har samme sværhedsgrad som den blå rute, men både geografisk og logistisk er de to ruter forskellige. Først og fremmest har denne cykelferie hele tre dobbelte overnatninger, så man skal pakke kufferten en gang mindre! Dertil så starter ruten på den vestlige side af Gardasøen, i Lombardiet, hvor de første to ruter køres. På tredje dagen tager ruten jer til Val Lagarina, hvor I får mulighed for at se Trentinos største borgkompleks, Castel Beseno. Et imponerende og meget velrestaureret bygningsværk med spændende og sjovt indhold i form af film og “hands-on” våben og rustninger, som man kan prøve. Kabineliften til Monte Baldo er også en del af denne rute, men nedkørslen på den anden side er forskellig, hvor I kommer forbi valfartsstedet Madonna della Corona, der hænger 800 meter oppe på en lodret klippevæg. Den Blå rute B har også et “lift” til Lessinia bjergene, hvor man får mulighed for at se blandt andet europas største naturbro, Ponte di Veja og Forte Monte. Turen slutter i den hyggelige middelalderby Soave, kendt for sin gode vin og flotte borg!
made-in.italy-1440w

Program

Førstedagen indledes med færgesejlads til Sirmione, som ligger yderst på en 5 km lang landtange i den sydlige ende af søen. Sirmione hører til de tidligst beboede steder langs søens bred, og man kan med fordel besøge de gamle romerske ruiner, Catullo’s Grotte, på selve spidsen af landtangen. Glem ikke stranden øst for for ruinerne. Også den intakte Scaligera-borg i byens centrum er et besøg værd. Langt fra trafikkaos og larm køres til Desenzano, hvis hyggelige små gader og lystbådehavn skaber en dejlig stemning! Byen tilbyder desuden et mindre museum, der viser udgravningerne fra en gammel romersk villa. Den videre rute tager jer langs højdedragene bag om al balladen nede ved søen og forbi flere middelalderborge og flotte udsigtspunkter. Til sidst nås en hyggelig lille stenstrand med klart vand og god udsigt. Kan anbefales!

Andendagen bringer jer først igennem naturparken La Rocca di Manerba, et meget specielt sted, hvor man for alvor kan få det til at suge i maven. I skal nemlig gå langs en klint med over 100 meters lodret drop uden nogen form for afskærmning! Har man lyst, kan man gå helt til toppen for at se udsigten og ruinerne fra borgen La Rocca, som i sin storhedstid skulle have været områdets magtcentrum. Ruten fortsætter til stranden og en lille havn, Porto Torchio, hvor man eventuelt kan tage sig en dukkert. Næste stop er Saló, en gammel og flot by, som blev berømt under krigen som Mussolini’s hovedstad. Det var i øvrigt også her, han blev hængt op med hovedet nedad efter sin død. På vejen til Maderno kan man, hvis man har lyst, besøge André Hellers botaniske have eller den nationalistiske digter Gabrielle d’Annunzio’s excentriske villa.Maderno venter færgen. Denne gang gælder det en længere, meget afslappende, ultra scenisk tur med dramatiske bjergmassiver på begge sider. Overnatning i Malcesine.

Fra Malcesine tages færgen til Torbole, hvor I ret hurtigt kommer på arbejde med cykelugens mest udfordrende bakke. Heldigvis er den gamle vej op til Nago helt uden trafik, og den pragtfulde udsigt over hele Val di Sarca hjælper på humøret! Fra det lille pas San Giovanni (280 m) følges en helt ny cykelsti igennem det dejligste landskab med skov, små søer og udsigt til bjerge på alle sider. På halvvejen til Rovereto kan I stoppe ved frugthandleren og fylde energidepoterne. Har man gode ben, kan man fortsætte ad cykelstien til Castel Beseno (anbefales), som ligger 10 km nord for Rovereto – klart et af cykelferiens højdepunkter! Den totalrenoverede middelalderborg, som er Trentinos største borgkompleks, ligger højt oppe på en klippe, hvorfra der er pragtfuld udsigt over sletten, der lagde ryg til et afgørende slag imellem Venedig og Trentino i år 1487. På vejen tilbage kan man besøge Rovereto, der havde en strategisk vigtig position under 1. verdenskrig. Her stod det afgørende slag imellem italienere og østrigere, og byen blev næsten jævnet med jorden. Alligevel kan byen tilbyde en flot, gammel bykerne med de hyggeligste små pladser og restaurerede gamle bygninger. Over byen ses Castel Dante, et mastodontisk mindesmærke, for alle de døde soldater. Byen har også forskellige museer: bl.a. et krigsmuseet i den gamle fæstning i centrum af byen samt et bymuseum og et museum for moderne brugskunst.

Fra Malcesine tages kabineliften til toppen af Monte Baldo, hvor en pragtfuld udsigt venter jer (1.780 m)! Fra toppen køres en panoramisk rundtur, hvorefter det begynder at gå nedad. Man kører langt over trægrænsen og føler, at man kan se til verdens ende! Hold øje med køerne, der af og til ligger på vejen, hvor I skal køre. Nedturen er 30 km i alt, men bliver afbrudt på halvvejen, hvor I kan besøge valfartskirken Madonna della Corona, som hører til de smukkeste og mest interessante seværdigheder i Gardasø-området. Den videre vej til Valpolicella tager jer forbi det gamle østrigske fort: Forte Wohlgemuth, der knejser stolt på sin klippeknold over floden Adige. Overnatning i det romantiske vinområde: Valpolicella. 

Sjettedagen starter med et lift til 729 meters højde, hvor I får muligheden for at se Lessinia-bjergenes hovedattraktion: Ponte di Veja, Europas største naturbro – et fantastisk syn omgivet af pragtfuld natur! Ruten fortsætter til Breonio, hvorfra en herlig nedkørsel har sin begyndelse. På vejen ned kommer I forbi et par gamle forter fra forrige århundrede, hvorfra hele Val Lagarina samt Gardasøen i det fjerne kan beskues. Kaffepause i San Giorgio, hvis gamle stenhuse skaber en helt speciel stemning, imens man kigger ud over Valpolicellas bølgende vinlandskaber.

På sidstedagen er første stop Romeo og Julies by, Verona… måske Italiens mest charmerende med den to tusind år gamle Arena i centrum og derefter Piazza Bra, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Castel Vecchio, Ponte Pietra, Romeo og Julies balkon som nogle af de mest kendte seværdigheder. Fra Verona køres i østlig retning over Torricelle, hvor man kan se byens mange tårne og røde tage oppe fra. Endemålet er Soaves imponerende og intakte middelaldermure, der omringer hele byen med mere en 30 tårne. Selve byen oser af stemning, og det anbefales at gå sig en god tur samt kigge forbi selve borgen på højdedraget bag byen. Vinmæssigt er Soave mest kendt for sin hvidvin, der kan prøvesmages på et af byens mange enoteker (vinbarer). I skal bo hos en vinbonde med egenproduktion af liflige vine, der slukker tørsten på en dejlig måde efter cykelstrabadserne!

made-in.italy-1440w

Kommentarer

Cykelferie ved Gardasøen i efterårsferien? Ja, det er en god ide! Vi havde en uge med temperaturer omkring de 20 grader, og det var en fornøjelse at cykle mellem vinmarkerne i korte ærmer! Kun toppen af Monte Baldo - og på vejen ned - måtte vi have det varme tøj frem! Alt fungerede fint: Cyklerne kørte godt (den ene måske lidt langsomt opad!?), og indkvarteringerne var fine. Rutebeskrivelserne og de tilhørende kort viste vej! Et rigtigt godt koncept, som kan anbefales - også i oktober!

Kaj Klint Pedersen og Dorte Harpøth Johannesen, Frederiksberg

Vi vil blot sige tak for endnu en uforglemmelig uge, med mange oplevelser og flotte landskaber. Det vil vi leve højt på længe 🙂

Jan og Jytte, Hvidovre

Tak for en dejlig cykelferie ved Gardasøen. Det var en oplevelsesrig uge - blandet med historiske steder og en dejlig italiensk natur - og med "lidt udfordringer" for nogle af os. Jeg fik i hverfald flyttet nogle mine grænser. Dejlig mad og ikke mindst overnatningsstederne - med og uden udsigt :-)) Hver sted havde sin charme. Og så det gode humør hele ugen, hyggelige samvær, sjov og godmodig drillerier blandt os alle. I aften skal vi mødes alle sammen hos Jytte og Jan for at se billeder og ha lidt mad og vin fra Italien. Måske ses vi en anden gang. Hils din kone.

Kenneth og Helle Prang

Vi vil bare lige endnu en gang sige tusinde tak for en fantastisk uge (uge 39), vi er stadig "høje" efter "tour de Garda" En uge som du havde fået sammensat helt perfekt med cykel-udfordringer, natur, kultur, hyggelige overnatningssteder, spisesteder osv. Vi er helt klar til en tur igen til næste år :-).

Vibeke og Per Knudsen