Rød rute

01.07.2023
31.07.2023

9.695 kr.
(med fly)

København
Billund

Minimum
2 personer

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
Condividi su whatsapp
Condividi su pinterest
made-in.italy-1440w

Rød rute

Den røde rute er planlagt til par og familier, der gerne vil introduceres til mountainbikens muligheder og udfordres lidt i løbet af deres aktive ferie. Dele af etaperne vil således foregå langs mountainbike-ruter på grus og jordstier med løsere underlag. Der vil også forekomme mindre stigninger på asfalt og grus og lange nedkørsler med masser af kurver. Man behøver ikke cykle i klub for at kunne gennemføre denne rute, men det er en god ide at have prøvet lidt mountainbike-kørsel (evt. i skov) i forvejen. Tre af ugens ruter er bjergetaper. To gange bliver I transporteret til toppen med hhv. kabinelift (Monte Baldo) og lift i minibussen (Lessinia). Den tredje bjergtur skal I selv køre til 600 meters højde (Lago di Ledro) af pragtfuld grusvej med lodrette klippesider og pragtfuld udsigt. Andre højdepunkter er Monte Moscal, pilgrimsruten til Malcesine, den tibetanske hængebro, vandfaldene i Molina, Ponte di Veja og Verona.  

 

made-in.italy-1440w

Program

Dagens cykelrute starter i den charmerende, muromkransede by Castellaro Lagusello med sø og antik villa. På vejen videre kigger vi forbi mindespladsen og Ossariet i Solferino (hvor ideen til Røde Kors så dagens lys for første gang). Vi fortsætter den historiske rundfart med det 74 meter høje tårn, museum og ossarie i San Martino della Battaglia rejst til minde for de 10.000 soldater, der døde her i et slag imod østrigerne i uafhængighedskrigen (forrige århundrede). Derefter gælder det den nærmest endeløse idyl langs floden Mincio til den befæstede bro Ponte Visconteo i Borghetto, et strategisk knudepunkt med levn helt fra bronzealderen. De små møller, træbroen og floden, der slår et knæk, er rammen om det mest romantiske sted syd for Gardasøen! Efter at have besøgt middelalderborgen på toppen af bakken og nydt udsigten til nær og fjern forceres floden igen, og hjemturen går via endnu en middelalderborg i Monzambano. 

Fra Castellaro Lagusello køres langs floden Mincio til garnisionsbyen Peschiera, der gennem alle tider har haft enorm militærstrategisk betydning! Herfra følges Gardasøens østlige bred i nordgående retning. Efter et besøg i middelalderbyen Lazise skal I op og køre på højdedragene bag byen, der kulminerer med den lille stigning op til Incaffi på Monte Moscal. Ikke længe efter når I ruinerne af goternes gamle borg La Rocca på den 350 meter høje klippe, hvorfra udsigten til Garda og Bardolino hører til søens bedste! Ad små grusveje følger vi højdedraget rundt og afslutter med en super nedkørsel til en af Gardasøens perler, Garda.

Mellem cypresser og olivenlunde fortsættes rundt om Monte Luppia til udsigtspunktet over Punto San Virgilio. Op og ned går det ad grusstier og småveje i kuperet terræn langs søens østlige bred ca. 150 meter oppe på bjergskråningen og igennem små bitte landsbyer. Udsigten over søen, bjergene og Torri del Benaco er alt, hvad en dansker på cykelferie kan ønske sig! Underlaget skifter konstant, og ruten bringer legebarnet op i selv den mest voksne! Halvvejs kan gæsterne som noget nyt glæde sig til, at de får mulighed for at krydse en helt ny tibetansk hængebro, der forbinder stien på hver side af en dyb kløft! Det sidste stykke til endestationen, Malcesine, køres langs selve søen i storslåede omgivelser. Omgivet af dramatiske bjergmassiver, med snævre gader og stræder og en flot borg i midten hører byen til Gardasøens mest charmerende!

Fra færgelejet i Torbole følges cykelstier langs vandet til Riva del Garda. Efter at have fundet starten på klippestien køres langsomt opad ind og ud igennem adskillige korte tunneller med lodret skrænt ned til søen (se foto øverst på siden). En af Gardasøens flotteste og mest populære strækninger blandt mountainbikere fra hele Europa! Underlaget er grus. Monte Baldo med de syv spidser tårner sig op på den anden side af søen. Lodret under jer har I Gardasøen med windsurfere, sejlbåde, motorbåde og færger – over jer, adskillige hundrede meter med lodrette klipper. Der drejes af imod Lago di Ledro (655 m), og man følger en cykelsti, der bliver ved med at stige i et romantisk bakkelandskab, indtil man når søen. Turen rundt om Ledrosøen, hvor man kan bade, er alle de foregående anstrengelser værd! Fredelig idyl og smuk natur! Har man lyst, kan man besøge museet for pælebyerne, der fandtes i søen for 4000-5000 år siden. Klik på fotos for forstørrelse.

Femtedagen byder jer  på pragtfuld udsigt fra knapt 1.800 meters højde! I skal med kabineliften til toppen af Monte Baldo (1.780 m), hvor udsigten over hele søen er fantastisk! Efter en scenisk rundtur langs højdedraget og en pragtfuld grusnedkørsel langt over trægrænsen kommer I på arbejde med en længere bakke, der afløses af et lækkert stykke offroad blandt marmotter (murmeldyr) og friske kokasser! Efter ca. 15 km scenisk nedtur i storslåede omgivelser nås endelig Val Lagarina, hvor I kan besøge middelalderborgen i Avio (anbefales!) og se det berømte elskovsværelse i toppen af tårnet. En uforglemmelig og flot men også udfordrende rute!

Dagen starter med et lift til 1.000 meters højde i Lessinia-bjergene. (Skabsmotionister kan køre stigningen, hvis de vil udfordres: 800 højdemeter). Derfra køres i landlige omgivelser til lyden (og lugten) af ko mod Sant’Anna d’Alfaedo, hvor et spændende egnsmuseum med forsteninger kan anbefales. Ponte di Veja, en kæmpe naturbro i dramatiske omgivelser, er dagens højdepunkt. På vejen ned gennem Valpolicellas Gran Canyon-agtige kløft besøges den fortryllende vandfaldspark i Molina, hvorefter der fortsættes ned ad Via dei Ciliegie (Kirsebærvejens) kurver. Derefter går turen gennem et af Italiens mest berømte vinområder, Valpolicella, arnestedet for den berømte vin Amarone. Dagsturen ender ved Castel Vecchio i Verona, hvor der er masser at se (og høre… opera i Arena’en i juli og august kan varmt anbefales).

made-in.italy-1440w

Kommentarer

Bella Donna! Tro det eller la’ vær, vi har været på cykelferie i Italien. Et ønske som var på blokken gennem lang tid, nu nok sidste chance inden de unge mennesker flytter hjemmefra. Hele familien, rundt om Gardasøen, baglandet, dalen, langs Adige, på toppen af Monte Baldo og ned. 6 dagsture … 325 km primært off road på MTB, +5.000 hm, og lidt over 40 timer i sadlen. De faktuelle tal er ikke så vigtige, det er oplevelserne. Mamma Mia for en tur! Vi har set små byer, hvor tiden har stået stille i årtier, udsigtspunkter vi ikke vidste fandtes, borge og ruiner, udsigter bedre end i Østrig og Schweiz … og fremfor alt hygget os. Klare roller. Bente (madminister - sørge for vi ikke går sukkerkold), Christina (fotominister – foreviget det vi ellers glemmer), Andreas (transportminister – nok muskler til at sørge for transport af lås, slanger, værktøj osv) og endelig undertegnede (kortminister – sørge for at følge ruten nogenlunde og komme sikkert frem). Vor bagage blev fragtet sikkert frem af Joachim Jerichow (Danmarks første professionelle basketspiller, nu bosiddende i Lazise) fra Bike Italien, som også havde sammensat turen og udvalgt de dejlige overnatningssteder til os. Afslutning på toppen i Verona … efterfulgt af nogle dages velfortjent rekreation på solsengen. Prøv det, kan anbefales! Så er vi kommet på plads i DK igen. Vi vil gerne takke dig for en rigtig dejlig og motiverende cykeluge! Vi er rigtig glade for, at vi gjorde alvor af drømmen om en cykelferie (som vi fik for snart mange år siden). Det er særligt, når vi gennemser billederne bagefter, at det går op for os, hvilken særlig uge, vi havde sammen 🙂 Overraskede over at se “bagsiden” af Gardasøen – på flere områder bedre og flottere end det Østrig og Schweitz, som vi allerede kender. Stolte over at ha’ håndteret en hel del højdemeter, timer i sadlen og set og boet på de dejlige steder. Endelig sol på vores ferie gjorde naturligvis oplevelserne endnu bedre!

Vagn Kirkelund, Århus

Tak for en forrygende ferie! Vi er stadig helt høje over den! Hver dag ventede en ny stor cykeloplevelse med fantastisk natur og udsigter! Rutebeskrivelserne var tilpas detaljerede, og vi blev ledt gennem steder og oplevelser, vi aldrig selv havde fundet frem til! Selvom alle dage bød på betagende sights og ruter, var der ikke to dage, der lignede hinanden. Imponerende variation i terræn og natur! Dejlig variation i overnatningsstederne. Intet problem at finde frem til spændende restauranter med vidunderlig (og velfortjent synes vi selv) italiensk mad! Eneste lille advarsel: Man kunne godt udvikle en form for afhængighed, når man første een gang har prøvet denne form for cykelferie i dejligt vejr i storslåede bjerge omkring Gardasøen tilsat hyggelige overnatningssteder og dejlig italiensk mad!?

Michael Boje og Karin Formann, Bagsværd

Tusind tak for sidst - vi havde en på alle måder uforglemmelig ferie, som vi alle er enige om er på top 10 listen over bedste ferier ever – og det siger ikke så lidt, for vi rejser og oplever meget. Vi var helt høje på turen hjem, og har fortalt vidt og bredt om din røde rute. Nu kan vi så tænke tilbage på, hvor hårdt, sjovt, grænseoverskridende, udfordrende og betagende smukt det hele var. Simpelthen fantastisk! Turen og oplevelserne kan der sætte rigtig mange superlativer på, og vi sender dig snarest et lille skriv til hjemmesiden samt billeder.

Susanne Lohmann, Sorø

Vi har været af sted med vores voksne børn på en fantastisk cykeltur ved Gardasøen og i Valpolicella godt hjulpet af Joachims velbeskrevne rutenetværk. Det var en rute, der bød på gode cykeloplevelser, blandet med kultur, natur og fine overnatninger både på hoteller i byer og agriturismo ude på landet. Vores værelser var fine og morgenmaden alle steder til at blive ordentlig mæt af, så den daglige skattejagt på vej mod nye destinationer, kunne startes med fyldte depoter. Vi kan varmt anbefale Bike Italien til alle, der kan lide at cykle og er vilde med Italien. Tak til Joachim for at have fundet på dette koncept!

Lea, Peter Emil, Per og Anette Tybirk, Hinnerup

Efter denne fantastiske cykelferie var vi alle fire godt matte og trætte, men på den rigtige gode måde! Det har været en alle tiders måde at holde ferie på, når man som os, cykler alle fire. Det har været dejligt at se så mange nye ting, og at være cyklende turist, få information omkring ting, som man ikke vidste noget om. Vi har kørt flere gange lige i nærheden, men ikke vidst, at der lå så mange smukke ting på vejen. Alt i alt en fantastisk familieferie med masser af gode oplevelser!

Janne og Thomas Møller, Grenå

Tak for de flotte billeder (Via Ferrata), det var en helt fantastisk oplevelse, og vi er helt ”høje” endnu, og cykelturen kunne heller ikke have været bedre, vi har været yderst tilfredse med det hele!

Marianne, Julie og Ib Jensen, Risskov.

Tak for sidst og en af de allerbedste ferier vi har haft!

Merete og Tom Rasmussen, Odense