Orange rute

01.07.2023
31.07.2023

9.695 kr.
(med fly)

København
Billund

Minimum
2 personer

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
Condividi su pinterest
Condividi su whatsapp
made-in.italy-1440w

Orange rute

Den orange rute er lavet til de mindre og/eller de magelige! Cykelferien er specielt designet til børnefamilier, der ønsker at lave noget aktivt med deres børn uden at få hverken stress eller for meget sved på panden! Ruterne er kortere og fladere, og der benyttes fortrinsvist cykelstier, grusveje og mindre asfaltveje. Kontakt os direkte, hvis I har helt små børn, så kan vi fortælle, hvad mulighederne er.

I modsætning til vores andre cykelruter, skiftes der kun hotel to gange, hvilket gør ferien til en hybrid mellem aktiv ferie og afslapningsferie. Cykelferien egner sig derfor også til de magelige, for hvem afslapning er det allervigtigste!

Det første overnatningssted, et agriturismo, hvor man skal overnatte fire gange, ligger meget romantiske omgivelser umiddelbart udenfor en muromkranset middelalderby. Stedet har en dejlig swimmingpool og hyggelig gårdhave. Flere restauranter indenfor gåafstand.

De første tre cykelruter er rundture, hvor der startes og sluttes samme sted. På fjerde- og femtedagen kører I til nyt overnatningssted, imens jeres bagage bliver bragt. På sidstedagen kan man vælge imellem to ruter: Enten kører man til Verona, som er både romantisk og børnevenlig på samme tid med masser af ting at kigge på, eller også kan man vælge at cykle til Aquardens, et stort moderne termalbad med varmt vand, grotter, strømbade, jacuzzi’er, bar (som kan benyttes direkte fra vandet). Både indendørs og udendørs.

Det er muligt at lægge fridage/slappedage/shopping-dage/sightseeing-dage/forlystelsesdage ind i løbet af jeres cykelferie, således at børnene eksempelvis kan tilbringe en dag i en af søens mange forlystelsesparker, der alle ligger mellem Peschiera og Lazise: Gardaland, Vandland, Movieland, Medieval Times, Sea Life Park (akvarium), Parco Natura (ZOO), Træ-klatring eller de termalske bade i Colá (inden for cykelafstand). Vi kan tilmed arrangere dage med adventure-sporterne (ekstern guide): Via Ferrata, Canyoning og Kayaking på floden Adige, så det passer til jeres børns niveau/alder! 

For de magelige kan vi anbefale opera i Arenaen (juli-august) i Verona som en aktivitet, der kan gøre cykelferien til en uforglemmelig og ekstra romantisk oplevelse!

N.B. For at være sikker på, at der er plads på det første overnatningssted råder vi evt. interesserede til at kontakte os i rigtig god tid og gerne før, I lægger jer helt fast på et sæt datoer!

made-in.italy-1440w

Program

Dagens etape bringer jer på en dejlig tur rundt i morænelandskabet syd for Gardasøen. Området er fuld af borge og historiske monumenter af hvilke, I skal se nogle stykker. Dagens etape indledes med turen rundt om den hjerteformede sø Lagusello (den lille sø), som har givet navn til byen. Et sæt plancher vil oplyse jer om, hvad man har fundet i søen i forbindelse med den seneste udgravning. Små veje og græsstier vil bringe jer til Borghetto, hvor I kan se den befæstede bro, Leo Visconteo og Scaligera-borgen i Valeggio! Vi anbefaler, at I går/eller cykler helt op til borgen i Valeggio, hvorfra udsigten over hele morænebakke-området er rigtig god! Der er flere spisesteder i Borghetto, hvor man kan få egnsretten: Tortellini/Tortelloni. På den videre vej skal I køre på en af områdets mest populære cykelstier langs floden Mincio, der bringer jer til byen Monzambano, hvor man kan se en anden lille hyggelig middelalderborg med kirke og urtehave. Ruten er lidt kortere end de andre dage, så der bliver god tid til swimmingpoolen på jeres overnatningssted.

 

Cykelferiens 2. etape tager jer den direkte vej igennem vildnæsset til middelalderborgen i Pozzolengo, hvor murene stadig står efter mere end 1000 år. Langs alskins småveje igennem det frodige landbrugsland nås Gardasøen umiddelbart inden garnisonbyen Peschiera, som summer af liv og turisme. Flere steder kan man gå på voldanlæggene, og der er masser af spisesteder og isboder. Ruten tager jer ud på den anden side af byen, hvor det er muligt at bade. På vejen tilbage skal I først følge en romantisk cykelsti langs floden Mincio’s smaragdgrønne vande og derefter cykle igennem vinområdet Lugana’s uendelige rækker af vinrænker, før I igen er tilbage i Castellaro Lagusello. 

 

Dagens etape bringer jer først og fremmest til middelalderbyen Sirmione, som er en af Gardasøens mest populære seværdigheder. Den gamle by, der stolt kan fremvise et af Italiens største romerske ruinområder: Catullos Grotte, ligger på en snæver landtange, der stikker ud i Gardasøen som en slags blindtarm. I Sirmione er der forskellige muligheder for spændende sightseeing og badeoplevelser! Oplagt er et besøg i middelalderborgen i centrum og som mit bedste staldtip anbefales en dukkert fra den specielle strand på højre side af landtangen, helt ude på spidsen! Skulle det være en kedelig regnvejrsdag, så er der desuden mulighed for at besøge de termalske bade, så husk badetøj i alle tilfælde. På jeres vej (både ud og hjem) kommer I desuden forbi San Martino di Battaglia, som er et flot monument for uafhængighedskrigen imod det Østrig-Ungarske kejserrige. Når museet er åbent (entré) kan man gå op i det 73 meter høje tårn og se flotte malerier fra krigen og en fantastisk udsigt! Også museet, der handler om slaget, der foregik på denne bakke, samt et makabert ossarie, hvor kranier og knogler fra de faldne soldater ligger opbevaret, kan anbefales. Ruten er lidt længere og ikke helt forskånet for bakker, men ingen af dem er hverken lange eller særligt stejle.

På fjerdedagen køres ad interne veje til det gamle fort fra 1800-tallet: Forte Ardietti, som kan besøges. Derfra følges floden Mincio ad den romantisk cykelsti til garnisionsbyen Peschiera i nordlig retning! Fra Peschiera køres langs Gardasøens sydøstlige bred til Italiens ældste kommune, Lazise, der i 800 tallet fik rettigheder af områdets hersker til at inddrive told på søen, drive fiskeri og til at forskanse byen med tykke mure og høje tårne, som står den dag i dag! Man kan være heldig/uheldig at ramme byens markedsdag, som er onsdag (alt efter, hvordan man ser det?) Også den næste by på ruten, Bardolino, (markedsdag er torsdag) er en meget populær ferieby med hyggelige små gader, indkøbsmuligheder og masser af liv. Til sidst nås Garda, der ligger fabelagtigt i en lille bugt klemt inde mellem klippemassiverne Monte Luppia og La Rocca. Garda har en dejlig badestrand, en kæmpe svømmehal og gode muligheder for at gå ture. Rutematerialet giver desuden mulighed for en bonustur til et af Gardasøens mest ikoniske steder: Punto San Vigilio, hvor man finder en romantisk lille bådhavn, en antik villa og en lækker betalingsstrand. Jeres hotel har swimmingpool.

Ad mindre veje og cykelstier bringer ruten jer ind i landet. Første holdepunkt er Rivoli, hvor Napoleon engang udkæmpede og vandt et slag imod Østrig-Ungarerne. Stedets strategiske betydning manifesteres af fortet Wohlgemuth, der oprindeligt blev bygget af østrigerne, men senere blev ombygget af italienerne. Herfra er udsigten over floden Adiges dramatiske forløb og bjergene i baggrunden spektakulær! Fra fortet følges alletiders nye cykelsti langs floden og kanalen Biffis til Pescantina (ferskenkælder), hvor I skal krydse Adige. På vejen kommer I forbi et skolelandbrug, hvor man kan klappe geder, ponyer, får og æsler m.m. I skal overnatte blandt tusindvis af snorlige rækker af vinrænker på et superhyggeligt Agriturismo, der ligger smukt i hjertet af Valpolicella, det berømte vinområde kendt for Amarone og Ripasso.

På sidstedagen køres ad mindre veje og cykelstier til Romeo og Julies (og Preben Elkjærs) by, Verona, som hører til Italiens allerflotteste byer! Her kan man blandt andet se Arena’en, Italiens næststørste amfiteater fra romertiden; Romeo og Julies balcon, Castel Vecchio, Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori samt Torre di San Marco (Markustårnet) og udsigtspunterne fra Torricelle (bakkerne bag Verona). Desuden kommer man forbi Aquardens i Pescantina, som er et kæmpe vandland med termalsk vand pumpet op fra undergrunden. Kan benyttes som alternativ til Verona, hvis vejret ikke arter sig, eller hvis I bare har lyst til en slapper?

made-in.italy-1440w

Kommentarer

Orange rute. VI var på den mest fantastiske sommerferie, med vores 2 drenge på 8 og 11 i Italien! Da vores familie ikke er særlig gode til badeferier og derfor længe havde overvejet, hvordan vi kunne kombinere sol, varme, pool, strand og afslapning med en aktivitet, vi alle gider – faldt vi over Joachim Jerichows hjemmeside med cykelferier…………også for familier. Vi var meget forventningsfulde og også meget spændte – om cyklingen ville komme til at fylde for meget, og om det ville blive for hårdt, for vores børn? Men der er absolut ingen tvivl om, at det var en af de bedste ferier vi har haft! Joachim, havde igennem hele forløbet styr på det hele – alt fungerede, og Joachim havde haft tålmodighed til at svare på alle vores spørgsmål og de bekymringer vi havde på forhånd. Ferien levede fuldstændig op til hele pakken, der var sol, sommer, pools, strand (Gardasøen), skøn mad, skønne steder at overnatte og ikke mindst – så var det nogle fuldstændig fantastiske cykelture vi havde! Ungerne elskede hver dag, vi skulle op og cykle – hver tur, var som en lille skattejagt, hvor målet var, IKKE at køre forkert! At cykle langs floder, kiwiplantager, olivenplantager og igennem små hyggelige landsbyer, for at komme til et nyt – var ingen sag. Hver cykeltur hver en fornøjelse med hyggelige pauser – også steder, hvor Joachim havde beskrevet forskellige ting og seværdigheder vi måtte se. Hver rute og hvert sted vi overnattede, var en variation fra det, vi ellers havde oplevet ……………så også den del af turen var gennemtænkt! Alt i alt, en perfekt tur som kun kan anbefales til familier med børn – der har lyst til at prøve noget nyt!

Charlotte Aabling, Aarhus.

Det var den bedste ferie! Vi er mega fan!

Bettina Riis Andersen

Vi har de bedste minder om en fantastisk ferie!

Jeppe Høyer Jørgensen, København