Mountainbike

De rigtige bjerge giver de bedste oplevelser!

Jeg har lavet mountainbike-ture for motionister siden 2009. Arrangementer med et eller to hold på differentieret niveau. Et hotel eller flere. Nogle af de klubber, jeg har lavet arrangementer for, er: Holte/Hørsholm, Juelsminde, Grenå, Holstebro, Viking, Vega, Silkeborg, Fredericia, DMK, Svendborg samt for grupper af MTB-venner fra Nordjylland, Nordsjælland og Hornbæk. Det er min erfaring, at mountainbike-ture laves bedst som skræddersyede arrangementer (fly eller kør-selv). Skriv en mail i god tid (gerne 10-12 mdr. i forvejen), så sætter vi en uge i kalenderen og arbejder derefter frem imod et arrangement. Når først mit eget program med alle tilmeldingsturene er sat på hjemmesiden (okt.-nov.), så kan det være svært at finde en ledig uge. Formatet for de mountainbike-ture, jeg har arrangeret, har typisk været seks cykeldage og syv nætter, men andre formater er også mulige.

Indtil videre har mine mountainbike-ture henvendt sig til motionister og været koncentreret omkring Brentadolomitterne (MTB-Bjergsafari) og i bjergområderne omkring Gardasøen (MTB Off-limits). Stilen er som udgangspunkt enduro/All-mountain, men ønskes et lavere teknisk niveau evt. med andet indhold, så er det også muligt.

Sæsonen for mountainbike ture i Nord Italien er april til oktober. De ruter, der kommer over 1.800 m køres bedst fra midten af maj til midten af oktober. Bjergsafari-turen i Brenta-Dolomitterne køres bedst i fra sidste uge af maj. Jeg laver mine ture med et højt serviceniveau, således at deltagerne kun skal tænke på at cykle. Nedenfor kan I læse, hvad min pakke normalt indeholder. 

Udover at lave ture stiller jeg gerne op til dagsarrangementer ved Gardasøen som guide, hvis det ellers passer i kalenderen. Mit telefonnummer findes under kontaktinfo nederst på siden. 

Normalt indeholder de pakker, som jeg tilbyder: Flybilletter, lufthavnstransfer, cykeltransport, hoteller, forplejning (halvpension), bagagetransport, ruter, guide og hotelskat. Undtagelsesvist også: Leje af mountainbikes/E-mountainbikes. Helt præcist, hvad pakken skal indeholde, aftales med den enkelte klub/gruppe.

De flyrejsende gæster bliver kørt til og fra lufthavnen. De bilrejsende ankommer selv til det første hotel og vil blive bragt tilbage til starthotellet.

 

Det er også muligt at tilføje andre events til et arrangement som f.eks. down-hill-baner (med ski-lift) samt adventure-sports (eksterne guides): Rafting, via ferrata (stigeklatring), canyoning eller paragliding. Dertil vin- og/eller grappasmagning, gourmet-middag eller andet. 

 

Bagagen vil blive transporteret til næste hotel, imens I cykler. 

MTB Off-limits, Gardasøen

MTB Off-limits, Gardasøen kan laves som træningslejr med fast hotel (Garda by) eller med to hoteller i hhv. Garda by og Limone. Jeg tilbyder fysisk krævende ruter med højt teknisk niveauMonte Baldo, i Valpolicella og i nationalparken Alto Bresciano nordvest for Gardasøen. Ruterne, der køres ud fra Garda by, er kendetegnet ved høj intensitet, stor bevægelighed og variation samt grovkornede militærveje til gamle forter fra 1800-tallet. Etapen over Monte Baldo kan køres med eller uden hjælp fra kabineliften til Tratto Spino (1.780 m). Tager man kabineliften, så kan man vælge imellem at køre til Monte Altissimo (2.074 m) med stejl opkørsel og super teknisk nedkørsel eller den længere og meget sceniske tur rundt om nordenden (1.650 m) af Monte Baldo. Vælges to hoteller, så afsluttes træningslejren med to etaper i nationalparken Alto Bresciano nordvest for Gardasøen: Den første (Gardasøens kongerute) køres til Passo Tremalzo (1.890 m) og den anden: Klippehylden til Helvede leverer to af Gardasøens bedste singletrack stykker langt ude i vildmarken. Træningslejren tilbydes til MTB-klubber eller grupper af venner med flere hold på differentieret niveau. 

Bjergsafari, Brentadolomitterne.

MTB-Bjergsafari, Brentadolomitterne kalder jeg ekspeditionen, der foregår i det vestlige Trentino. Cykelugen består af først to etaper i den skovrige, øvre del af Val di Non til selve toppene af Monte Macaion (1.866 m) og Monte Roen (2.116 m), hvorfra der venter en pragtfuld udsigt til de centrale Dolomitter! Dernæst fire etaper omkring de imponerende Brentadolomitter, en enklave af Dolomitter, der ligger vest for floden Adige med hele seks forevne bjergtoppe over 3.000 m og udsigt til Adamellerne (3.600 m) på den anden side af Val Rendena. Vi kører opslidende etaper forbi Monte Pellar til Passo Forcola (2.105 m); igennem sæsonens sidste sne til Passo Grosté (2.442 m, optional); langs Cima Tosa (3.173 m) til passet Breil dell’Ors (1.900 m) og til den fortryllende Lago di Tovel (1.169 m), hvor vi kan bade. Underlaget er et vidunderligt mix af grusveje, masser af single-track passager, off-road, cementveje og asfalt. Dertil en perlerække af Italiens største og flotteste vandfald og de smukkeste bjergsøer! Det tekniske niveau er medium-højt. Kræver en grundig forberedelse på motionsniveau. Vi overnatter på mindre familieejede hoteller nede i dalene.