Grøn rute

01.07.2023
31.07.2023

9.695 kr.
(med fly)

København
Billund

Minimum
2 personer

Condividi su facebook
Condividi su twitter
Condividi su linkedin
Condividi su pinterest
Condividi su whatsapp
made-in.italy-1440w

Grøn rute

Den grønne rute er afslappende og romantisk fra start til slut! Ruten er tilrettelagt med største omhyggelighed af små veje og cykelstier samt ved brug af Gardasøens nuttede små færger, således at bakker og trafik er holdt til et minimum. Ruterne køres i området spændt ud mellem Gardasøen, floderne Mincio og Adige samt Verona. På sidstedagen bliver i kørt til 900 meters højde i Lessinia-bjergene, der ligger over Valpolicella, og her får I mulighed for at se vandfaldene i Molina. 

På vejen besøges de mest charmerende små og store middelalderbyer – med Lazise, Castellaro Lagusello, Garda, Saló, Desenzano, Torri del Benaco, Sirmione og Verona som de mest kendte. 

Det er muligt at lægge fridage/slappedage/shopping-dage/sightseeing-dage/forlystelsesdage ind i løbet af jeres cykelferie, således at børnene eksempelvis kan tilbringe en dag i en af søens mange forlystelsesparker, der alle ligger mellem Peschiera og Lazise: Gardaland, Vandland, Movieland, Medieval Times, Sea Life Park (akvarium), Parco Natura (ZOO), Træ-klatring eller de termalske bade i Colá (inden for cykelafstand). Vi kan tilmed arrangere dage med adventure-sporterne (ekstern guide): Via Ferrata, Canyoning og Kayaking på floden Adige, så det passer til jeres børns niveau/alder! 

Gardasøens mest romantiske aktivitet er opera i Arena’en i Verona (juli og august), som sætter prikken over i’et på enhver cykelferie! Vi sørger for billetter og transport m.m. Kontakt os for mere information.

 

made-in.italy-1440w

Program

Dagens etape starter i Castellaro Lagusello, som er den hyggeligste lille muromkrænsede middelalderby med sø og antik villa. Ruten foregår i det bakkede morænelandskab syd for Gardasøen, som var skueplads for et par af de vigtigste slag i Italiens uafhængighedskrig. I kommer forbi mindesmærket San Martino della Battaglia, et 74 meter højt tårn dekoreret med dramatiske motiver fra slagets gang. Udsigten fra toppen af tårnet er spektakulær! Makabert er ossariet (knoglehuset), hvor knoglerne fra mange af de 10.000 soldater, der døde i slaget, ligger opbevaret.  Dernæst bringer ruten jer ad Italiens mest romantiske cykelsti langs floden Mincio’s blågrønne vande til middelalderbyen Borghetto, hvis 600 meter lange befæstede bro, Ponte Visconteo, markerer et strategisk knudepunkt med tegn på civilisation helt tilbage fra bronzealderen. Gem lidt appetit – for her spises verdens bedste hjemmelavede tortellonier på restauranterne ved den lille træbro foran vandmøllerne, hvor Napoleon skal have aflagt et visit. Efter at have gået/cyklet til middelalderborgen på toppen af bakken bringer ruten jer tilbage til udgangspunktet via Monzambano. 

På andendagen kommer I hurtigt i nærkontakt med Gardasøens lyksaligheder, hvor I skal følge grusstien langs søens bred et pænt stykke. I baggrunden ses bjergene, og der vil være bademuligheder. Efter et smut ind i landet kommer I til den muromkransede middelalderby Lazise, (Italiens ældste kommune), hvis borg med høje tårne, den lille hyggelige fiskerhavn og et virvar af små gader og stræder sender én hundredevis af år tilbage i tiden. Ruten fortsætter ad små veje igennem det bakkede vindistrikt Bardolino og bringer jer endelig til klippeformationen: La Rocca, hvor I skal på en lille men spændende vandretur for at se resterne af den tredobbelte ringmur (VI årh. d.c.), de mørke tunneller (medbring evt. lygter) og den sydlige Gardasø’s bedste udsigt over byerne Garda og Bardolino. Efter den lille vandretur går turen igen langs vandet, indtil I når jeres hotel (swimmingpool) i Garda by. Hotellet ligger i gåafstand (400 m) fra den hyggelige middelalderby med søens mest romantiske sø-promenade… hvor man kan få is! 

Tredje cykeldag starter med romantisk kørsel på småstenene langs Gardas strand. Efter en lille afstikker til det seværdige Punto San Vigilio følges først landevejen og dernæst en gå/cykelsti langs vandet til Torri del Benaco, hvor I skal med færgen til Maderno-Toscolano på Gardasøens vestlige bred. Turen går sydpå i retning af den excentriske og halvskøre poet Gabriele d’Annunzio’s villa Il Vittoriale, der hører til Gardasøens mest særprægede seværdigheder! Ikke langt derfra nås den antikke by Saló, der i en kortere periode under krigen fungerede som Italiens hovedstad. Det var i øvrigt her, Mussolini blev dræbt og hængt op med hovedet nedad! Den videre vej har flere muligheder for at bade, indtil I får mulighed for at bestige La Rocca di Manerba, en klippeknold (nu nationalpark), hvor man kan mærke suget i maven ved en lodret afgrund og se udsigten over søen fra ruinerne efter datidens dominerende middelalderborg. Is i Manerba og overnatning i Moniga

På den videre fart kommer I forbi to bemærkelsesværdigt velholdte middelalderborge i henholdsvis Moniga og Padenghe, i hvilke man har bygget huse til beboelse – en slags små samfund i samfundet. Dernæst følges cykelstien langs det bagvedliggende højdedrag til Desenzano, som er Gardasøens største by. Efter at have set sig lidt omkring i de små gader går turen videre til Sirmione, hvor I skal bo. Byen ligger ude på en smal landtange, og man kan se både en gammel Scaligera-borg og et større romersk ruinområde kaldet Catullos Grotte. Selve byen hører til Gardasøens mest bedårende små middelalderbyer, og der er en lille strand kun 100 meter fra jeres hotel. Det bedste badested (meget specielt) ligger dog helt ude på spidsen af landtangen, hvor vandets farver sender tankerne til Caribien!

En smuk færgetur tager jer til Bardolino. Dagens tur bringer jer ad møllevejen og afsidesliggende cykelstier til fortet Wohlgemuth, hvor udsigten over floden Adiges bugtede forløb mellem høje bjerge er pragtfuld! I fortsætter langs kanalen Biffis til ferskenlandets hovedby Pescantina, hvor I skal krydse Italiens næstlængste flod Adige. Den meget afslappende og idylliske rute følger floden ad småveje og cykelstier med udsigt til Monte Baldo og Valpolicellas endeløse rækker af ferskentræer og vinrænker samt et par antikke villa/vinslotte, som var på mode i det 18. århundrede. Midt iblandt vinrænker tynget af Amarone-druer finder I jeres overnatningssted, som ligger i gåafstand fra San Pietro in Cariano.

Femtedagen byder på kørsel i Lessinia-bjergene og i det kendte vindistrikt Valpolicella, men bare rolig, det handler udelukkende om kørsel nedadbakke. Vi sørger for transport til 1000 meters højde, hvor et spændende lille museum med forsteninger af alskens forstenede fortidsuhyrer kan anbefales. Herefter går turen ned gennem et storslået Grand Canyon-agtigt bjerglandskab til lyden af koklokkernes ringen og lugten… af ko! På halvvejen kan man gå en herlig tur i den fortryllende vandfaldspark i Molina, før man fortsætter videre ned ad Via degli Ciliegie (Kirsebærvejen), hvor kirsebærtræerne langs vejen leverer fuldmodne kirsebær nok til adskillige mavepiner… hvis man altså kommer på det rigtige tidspunkt på året? Efter at have passeret dæmningen i Chievo nås Romeo og Julies by, Verona ved at krydse broen til den gamle, men intakte middelalderborg Castel Vecchio. I har nu eftermiddagen til at snuse lidt til stemningen i den atmosfærefyldte by, hvor I blandt andet kan se den 2000 år gamle romerske Arena, Piazza Erbe, Piazza dei Signori og dyrke frugtbarhedskulten ved Romeo og Julies balcon. Ved aftentide går turen tilbage til Valpolicella, hvor I skal overnatte på et lille charmerende agriturismo, der ligger omringet af vinmarker.

made-in.italy-1440w

Kommentarer

Så er tiden kommet til at sige tak for en dejlig cykeltur på grøn rute i uge 29 og 30 2022. Selvom varmen var ved at ”dræbe” os flere gange, er det ikke en tur, vi har fortrudt, tværtimod! Det er en fantastisk måde for os at holde ferie på! Det kan dog være lidt træls at bo i en kuffert, men heldigvis havde vi booket to ekstra fridage undervejs (kan anbefales), så vi lige kunne få ”ro” på, og styr på indholdet i kufferten og samtidig trisse lidt rundt på benene og se på lokalområdet. Ruterne var rigtig fine og varierede, med alle former for fantastiske landskaber! Vi brugte en del tid på turene til at drøfte vejvisningen, og det lykkedes os da også at køre forkert et par gange, men så er det godt med en Iphone, så man kan finde sporet igen! Helt igennem en række dejlige og meget forskellige hoteller vi boede på! Det er ikke en tur vi glemmer, og vi håber at få muligheden igen. Kan varmt anbefales, men husk en 2-3 ekstra fridage. Og tak til Joachim for planlægningen, supporten og vejledningen undervejs!

Bent og Hanne Nielsen, Brabrand

Vi vil gerne sige rigtig mange tak for en fantastisk tur på Grøn rute. Selv om det ind imellem var både hårdt og varmt, vil det helt sikkert også blive husket som en af vores bedste ferier!

De bedste hilsner Johan, Helena, Flemming og Ulla Kjer Christensen, Hinnerup.

Tak for en fantastisk dejlig uge ved Gardasøen. Selv om ugen blev præget af, at vi manglede det halve af vores cykeltøj, så fik vi en dejlig ferie. Ruterne var rigtig fine, hvor man kom rundt i det flotte landskab med stor variation i oplevelser og landskab. Velvalgte veje og stier med begrænset trafik. Vi satte stor pris på dine gode rutebeskrivelser - hvor der også var fine historier med, om det vi mødte på vores vej. Vi var rigtig glade for din fleksibilitet den dag, hvor det regnede fra morgen til aften. Den dag havde ikke været sjov at komme igennem med kun 1 regnjakke 😉 Jeg er sikker på, at vi vender tilbage og cykler ved Gardasøen igen, så vi ses nok for dine ruter er værd at rejse efter 🙂

Charlotte Riis, Billund.

Vi siger tusind tak for en rigtig god og veltilrettelagt tur på grøn rute, juli 2018. Lige fra ankomsten i lufthavnen i Bergamo var det som om at besøge en god ven i et fremmed land, og du fik guidet os til mange af de allerbedste steder pga. dit meget store detailkendskab til området! Dernæst vil vi takke for din meget store hjælpsomhed og omtanke! Vi synes, at det er et stort plus, at man kan tilvælge el-cykel, som fik det helt store smil frem hos Susanne. Og så ser vi den store fleksibilitet i turplanlægningen som et stort plus, og vi fortryder, at vi ikke selv benyttede os af muligheden for at ligge over på nogle af stederne, da det kan give mulighed for at undersøge lokalområdet bedre. Vi kan varmt anbefale at deltage i dine ture, og vi håber, at det ikke er sidste gang, at vi deltager, for der er meget at se endnu omkring Gardasøen.

Kh Susanne Mark og Poul Bo Larsen, Virum

Tak for en dejlig cykelferie. Vi er helt enige om, at det er den bedste måde at se Italien på, Freja er ikke til at skyde igennem og har insisteret på en større cykel, og jeg kan da mærke, at bakkerne i Thy ikke gør modstand af betydning. Vi anbefaler til højre og venstre. Måske – hvis du får besøg af andre, som er lige så uvidende som mig – måske skal du lige pointere, at cyklerne er uden bagagebærer og lys. Så man kan have mere end én lille rygsæk med – eller evt. en styrtaske. Samt måske nogle af de små diodelygter, som sættes på cyklerne med en elastik.

Kristine Keiding, Thisted

En dejlig ferie, og bagefter er det jo fedt, at have klaret lidt mere fysiske anstrengelser, end hverdagen normalt bringer. Gode ruter langt fra trafikken og med mange kønne naturoplevelser! Du er en vært, der engagerer dig i kundernes særegne behov, og det er meget flot! Super overnatningssteder og dejligt også at komme ud og sejle. Vi ønsker dig held og lykke med det hele fremover!

Bo Rønne og Helle Tarp Bidstrup, Storvorde

Først og fremmest var vi jo rigtig heldig med en uge, hvor der var sol fra morgen til aften! En fantastisk tur og rigtig sjovt med kort/rutebeskrivelser! Lækkert bare at skulle tænke på at cykle hver dag, uden at skule koncentrere sig om bagage og booking af overnatningssteder! En fantastisk tur først på østsiden af søen og derefter på vestsiden, stort set alle km langs med vandet, bortset fra nogle enkelte afstikkere ind i landet. Efter et par lange og varme dage på cyklen, landede vi på dette lækre sted, Hotel Florence, hvor værtinden stod klar med kolde øl, cola og vand - turens bedste overnatningssted, hvor vi var klar til at tage en ekstra nat! Måske vi ses igen om et par år?

Lone & Bjarke Klint, Esbjerg

Mange tak for fin tur rundt Gardasjøen! Området er fullt på høyde med Toscana, både når det gjelder natur, mennesker og mat. I går fikk Anita sitt ur ettersendt i posten fra overnattingen, der hvor hun glemte det igjen. Så nå er alt på plass igjen, og vi er tilbake i arbeid etter ferien. Takk skal du ha.

Anita, Gro, Birger, Sanna, Viktor og Kjell, Oslo