Eventyrrejser

Hvor rejser dine cykelferiedrømme hen?

Det har altid været min hensigt at kunne tilbyde en til to eventyrrejser om året i tredjeverdenslande udover cykelrejserne til Italien. Rejser fra én til to uger, hvor det anderledes er i fokus: Varieret, særpræget og/eller ekstrem natur! Steder, hvor spontane og uforudsete hændelser er velkomne! Fremmede kulture, hvor næsten alt er forskelligt fra det, vi er vant til: Traditioner, vaner, livsanskuelse, byggestil, beklædning, sprog, dufte, smagsoplevelser etc. Verden har stadig mange steder, hvor autentiske oplevelser er mulige, og hvor man bliver mødt og behandlet som en ”velkommen fremmed” fremfor som en ”turist”. Det er til disse steder, vi gerne vil lave cykelrejser.

Deltagerne overnatter som udgangspunkt i  dobbeltværelser. Vi kan kun garantere enkeltværelser til kvinder, der rejser alene. For mænd er enkeltværelser mulige i den udstrækning at overnatningsstederne kan/vil stille dem til rådighed. Standarden for overnatningsstederne vil variere fra land til land og fra sted til sted.

Mountainbikes er en del af pakken, lejes på stedet eller medbringes hjemmefra. E-bikes kan bestilles på destinationen. Cyklerne er af en nyere kvalitet med bjerggearing, skivebremser og stødafdæmpet forgaffel. 

Følgebil og bagagetransport er en fast del af eventyrrejserne.

Ønskes en sygdomsafbestillingsforsikring, så kan vi sende et link til et specialiseret rejseforsikringsselskab. 

Jeg deltager som rejseleder på alle eventyrrejserne. 

Som regel flyves der kun fra København.

Vietnam og Cambodia

Cykelrejsen til Vietnam og Cambodia er både en kulturel, naturmæssig og historisk lækkerbisken, der tager udgangspunkt i Mekong-deltaget og slutter i det centrale Cambodia. Eventyr på mange niveauer – et slags behageligt kulturchok! Vi cykler i ni dage i flat terræn (50-80 km om dagen) med start i Ho Chi Minh City til Phnom Penh (Cambodia) og videre til Siem Reap og alle tiders tempelhovedstad: Angkor Wat. Vi kommer meget tæt på de to befolkningsgrupper og deres måde at leve på, deres madkultur, deres arbejde på landet, i byerne, og vi besøger markeder både i byen og på vandet. Drypvist lærer vi om de to landes rige kultur og brogede historie ved flere museumsbesøg og mindesmærker. Dertil får vi rig mulighed for at iagttage det lokale dyreliv i to fuglereservater, hvor vi skal på bådture. Afsluttende tilbringer vi to dage med at besøge de vigtigste templer i Angkor Wat (UNESCO), som er en helt ubeskrivelig oplevelse! Turen er lavet med følgebil, bagagetransport og dansk rejseleder. Hotellerne og forplejning er af en god standard. Cykler (MTB) leveres på stedet og er en del af pakken. E-bikes kan bestilles imod et tillæg. 

Ørkensandet i Jordan

Alene tanken, at det er muligt at bevæge sig på mountainbike i så fremmedartede og ubarmhjertige omgivelser, som dem, vi vil møde i den arabiske ørken, er svær at forliges med. Det lyder som en selvmodsigelse! Men cykelferien  ”Ørkensandet i Jordan” kan faktisk lade sig gøre, hvis man vælger den rigtige periode og har de lokale med på ideen! I løbet af seks dage cykler vi i Lawrence of Arabia’s kamelfodspor blandt nogle af historiens første kristne kirker, bibelske bjerge og imponerende korsridderborge! Med sand i øjnene og støv i halsen – løftet af det historiske vingesus – skal vi blandt andet opleve et af verdens syv nye vidundere: Petra, som blev opdaget og gravet ud for kun 200 år siden; dertil Wadi Rum dalen, vis skønhed Lawrence beskriver som: a processional way greater than imagination og selvfølgelig det Døde Hav, som er verdens laveste sted! Vi har planlagt fem cykelruter for cykelturister i bakket terræn (så forberedelse frem til turen er nødvendig) samt en pragtfuld tre-timers vandretur i forbindelse med vores heldagsbesøg i Petra. Overnatning foregår på lokale hoteller af en god standard samt en enkelt overnatning i beduintelte (med fuld komfort). Cyklerne er mountainbikes i en god gedigen kvalitet eller E-Bikes (tillæg). Vi har følgebil på hele turen, så adgangen til vådt og tørt er sikret undervejs. 

MTB-Nepal

Datoer: 05/3-19/3-2025

Nepal er en vidunderlig hybrid mellem spændende cykling, fremmedartet kultur og ekstrem naturlig variation! Vi cykler i tre vidt forskellige zoner af det meget tilbagestående og fattige land: Lavlandet i syd, bakkelandet med de 1000-2500 meter høje, jungleklædte grusbunker i midten; og de ekstreme bjerglandskaber i Himalaya i nord. På vores vej besøger vi flere buddhistiske og hinduistiske templer. Befolkningen er venligt stemt overalt, hvor vi kommer frem, og børnene løber os i møde med glade tilråb og engelske gloser. Halvvejs igennem turen tager vi en fridag i Chitwan National park, hvor vi skal ride på elefanter for at se på nepalesiske næsehorn og sejle i ”udhulede træstammer” imellem frygtindgydende kæmpekrokodiller og gavialer! De sidste tre dage foregår i Himalaya, hvor naturen bliver øde og barsk med sneklædte bjerge overalt omkring os. Målet er det hinduistiske tempel i Murktinath i 3.800 meters højde. Samlet set 9 cykeldage, tre fridage og to rejsedage. Planlagt til veltrænede cykelturister og begyndende motionister. Underlaget er primært dårlige grus- og mindre asfaltveje næsten uden trafik. Vi overnatter på lokale hoteller i en relativ god standard. Mountainbikes kan lejes i Nepal eller medbringes hjemmefra. E-Bikes kan som noget nyt også lejes i Nepal, men kan ikke medbringes hjemmefra. 

MTB-Nordvietnam

Datoer: ikke programsat i 2024

Mtb-Nordvietnam er en 14 dages eventyrrejse med 9 cykeldage; to dages bådtur på den enestående Ha Long Bay (beskyttet af Unesco som verdens naturarv) samt 1+1 dag i ”Østens Paris” (Vietnams hovedstad) Hanoi med dens buddhistiske templer, pagoder, franskinspirerede koloniale paladser, cafeer og forretningsbygninger i skøn forvirring. Cykelturen er planlagt i en del af det kulturelt autentiske nordlige Vietnam, som forblev relativt uberørt under krigen. Vi cykler imellem de oprindelige stammefolks små karakteristiske landsbyer og terrasseinddelte rismarker presset ned imellem høje, opretstående kalkstensklippeformationer med lav bevoksning. Den lokale befolkning er meget venlig og imødekommende og som oftes klædt i traditionelle dragter karakteristiske for deres stamme. Området står i stærk kontrast til den pulserende storby Hanoi som meget tilbagestående, og den øvrige turisme er minimal. Cykeldelen er relativt udfordrende (på niveau med MTB-Nepal) med længere stigninger og nedkørsler hver dag. Planlagt til veltrænede cykelturister og begyndende motionister. Underlaget er primært grus og mindre asfaltveje næsten uden trafik. Vi overnatter på mindre, lokale hoteller i en god standard. Cyklerne (mountainbikes eller E-bikes) lejes i Vietnam eller medbringes hjemmefra. Programsat i 2022.